Milionarii vor echitate. „Taxaţi-ne pe noi, bogaţii, şi taxaţi-ne acum!”

Un grup de 102 persoane, toate cu averi impresionante, a publicat o scrisoare prin care subliniază că impozitele ar ajuta la rezolvarea prăpastiei dintre bogaţi şi săraci.

1406 afișări
Imaginea articolului Milionarii vor echitate. „Taxaţi-ne pe noi, bogaţii, şi taxaţi-ne acum!”

Peste 100 de milionari au cerut miercuri guvernelor din întreaga lume să „fie taxaţi” pentru a sprijini răspunsul la pandemie şi combaterea prăpastiei dintre bogaţi şi săraci.

Grupul de 102 milionari şi miliardari, inclusiv moştenitoarea Disney, Abigail Disney, a declarat că actualul sistem fiscal este manipulat în favoarea lor şi trebuie rescris pentru a face impozitarea mai echitabilă pentru oamenii muncitori şi pentru a restabili încrederea în politică.

„Ca milionari, ştim că sistemul fiscal actual nu este corect”, au spus aceştia într-o scrisoare deschisă publicată miercuri. „Cei mai mulţi dintre noi pot spune că, deşi lumea a trecut printr-o cantitate imensă de suferinţă în ultimii doi ani, ne-am văzut de fapt bogăţia crescând în timpul pandemiei – totuşi puţini, dacă vreunul dintre noi, poate spune sincer că ne plătim echitabil cota din impozite”.

Semnatarii, care se autoproclamă „milionari patrioţi”, au cerut introducerea „taxelor permanente pe avere pentru cei mai bogaţi pentru a ajuta la reducerea inegalităţilor extreme şi la mărirea veniturilor pentru creşteri susţinute, pe termen lung, a serviciilor publice precum asistenţa medicală”, notează The Guardian.

„Restabilirea încrederii necesită impozitarea celor bogaţi”, au spus ei în scrisoarea publicată, în timp ce liderii economici din întreaga lume şi directorii de afaceri se întâlnesc virtual pentru Forumul Economic Mondial. „Lumea – fiecare ţară din ea – trebuie să ceară celor bogaţi să-şi plătească partea echitabilă. Taxaţi-ne pe noi, bogaţii, şi taxaţi-ne acum”.

Grupul, care îl include şi pe Nick Hanauer, un capitalist care a făcut o avere de aproape 1 miliard de dolari dintr-un pariu pe Amazon, a spus că o „taxă pe avere” anuală pentru cei cu câştiguri mai mari de 5 milioane de dolari ar putea strânge peste 2,52 trilioane de dolari. Acest lucru ar fi suficient, au spus ei, pentru a „scoate 2,3 miliarde de oameni din sărăcie; să facă suficiente vaccinuri pentru lume şi să ofere asistenţă medicală universală şi protecţie socială pentru toţi cetăţenii din ţările cu venituri mici şi medii”.

Taxa propusă ar face ca cei cu peste 5 milioane de dolari să plătească 2%, crescând la 3% pentru cei cu peste 50 de milioane de dolari şi o rată de 5% pentru miliardarii de dolari.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici