Miniştrii de Finanţe din cadrul G7 au discutat despre "nevoile de finanţare" ale Ucrainei

Miniştrii de Finanţe din statele G7, puternic industrializate, au evocat joi "situaţia din Ucraina" şi "nevoile de finanţare" a acestei ţări, într-o reuniune la Washington, potrivit unui scurt comunicat.

190 afișări
Imaginea articolului Miniştrii de Finanţe din cadrul G7 au discutat despre "nevoile de finanţare" ale Ucrainei

Miniştrii de Finanţe din cadrul G7 au evocat "nevoile de finanţare" ale Ucrainei (Imagine: Shutterstock)

La finalul unei reuniuni "informale şi scurte", miniştrii şi guvernatorii băncilor centrale din statele membre G7 - Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi Statele Unite - au anunţat că au trecut în revistă "evoluţiile importante şi recente ale economiei mondiale", inclusiv în Ucraina.

Riscând probleme financiare grave, ţara a cerut ajutorul comunităţii internaţionale. La sfârşitul lui martie, Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a dat acordul pentru un împrumut în valoare de 14 până la 18 miliarde de dolari, care va fi completat prin finanţări la nivel bilateral.

Criza din Ucraina, pe care Moscova a ameninţat-o joi cu tăierea gazelor naturale, se află în centrul unor discuţii ale marilor creditori la nivel mondial, reuniţi în cadrul Adunării Generale a FMI şi Băncii Mondiale (BM) la Washington.

Directoarea generală a FMI Christine Lagarde a avertizat joi cu privire la "riscuri geopolitice tot mai mari" care ar putea să afecteze relansarea economică.

Americanul Jacob Lew, în urma unei întâlniri joi cu omologul său rus Anton Siluanov, a avertizat că Statele Unite sunt pregătite să "adopte noi sancţiuni" vizând Moscova, dacă Rusia nu renunţă la escaladare, a anunţat un purtător de cuvânt al Trezoreriei.

Ţările industrializate şi emergente din cadrul G20 urmează, de asemenea, să evoce situaţia ucraineană, într-un comunicat aşteptat vineri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici