Previziuni sumbre pentru Catedrala Notre-Dame. Ministru francez: Este puţin probabil ca restaurarea să dureze doar cinci ani

Ministrul francez al Culturii, Franck Riester, a declarat marţi că nu poate promite că restaurarea Catedralei Notre-Dame va fi terminată în cinci ani, acest termen fiind doar „o ambiţie” a preşedintelui ţării, Emmanuel Macron, informează Euronews.

680 afișări
Imaginea articolului Previziuni sumbre pentru Catedrala Notre-Dame. Ministru francez: Este puţin probabil ca restaurarea să dureze doar cinci ani

Ministru francez: Este puţin probabil ca restaurarea Catedralei Notre-Dame să dureze doar cinci ani

În cadrul unei conferinţe de presă, organizată la şase luni după izbucnirea incendiului care a distrus parţial edificiul, Riester a declarat că este importantă o restaurare de calitate, nu una făcută în grabă.

Ministrul a explicat că unul dintre motivele pentru care nu se poate face o restaurare într-o perioadă scurtă este acela că este importantă asigurarea securităţii muncitorilor care ar urma să lucreze la acest proiect.

„Suntem obsedaţi de calitate”, a spus Riester, care a adăugat că toţi cei implicaţi în proiect lucrează „pentru a reda catedrala poporului într-un termen rezonabil”.

Cu toate acestea, arhitectul şef al Catedralei Notre-Dame, Philippe Villeneuve, a declarat că restaurarea edificiului în cinci ani este posibilă dacă se va menţine ritmul muncii din ultimele luni.

Pe 11 mai, Adunarea Naţională a Franţei a adoptat un proiect de lege referitor la restaurarea Catedralei Notre-Dame în cinci ani, un termen considerat de unii experţi „ambiţios”. Experţii au estimat că restaurarea ar urma să coste între 600 şi 700 de milioane de euro.

Victima unui incendiu izbucnit în aprilie, Catedrala Notre-Dame, care era vizitată anual, în medie, de 12 milioane de persoane, a fost parţial distrusă, fleşa şi o mare parte din acoperiş prăbuşindu-se sub flacări.

Taguri:
franţa,
notre-dame,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici