Ministru ungar: Pentru Ungaria e foarte important ca fiecare maghiar să se descurce pe pământul natal

Pentru Ungaria e "foarte important” ca fiecare maghiar să trăiască şi să se descurce pe pământul natal, spune ministrul ungar al Dezvoltării Naţionale, Seszták Miklós, potrivit căruia obiectivul politic al Executivului de la Budapesta este dezvoltarea întregii naţiuni, nu doar a maghiarilor din ţară.

391 afișări
Imaginea articolului Ministru ungar: Pentru Ungaria e foarte important ca fiecare maghiar să se descurce pe pământul natal

Ministru ungar: Pentru Ungaria e foarte important ca fiecare maghiar să se descurce pe pământul natal (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Ministrul ungar al Dezvoltării Naţionale, Seszták Miklós, a declarat, vineri, la Miercurea Ciuc, că mesajul Guvernului din Ungaria şi al său personal este că ţara vecină vrea ca fiecare maghiar să se descurce şi să trăiască pe pământul său natal, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Guvernul Ungariei şi eu personal avem acest mesaj politic sau obiectiv politic, să putem servi dezvoltarea întregii naţiuni şi cea mai mare sarcină a ministerului nostru este să nu ne îngrijim numai de dezvoltarea celor zece milioane de unguri care trăiesc între graniţele Ungariei, ci să ne gândim la toţi maghiarii, la toţi cei 13-14 milioane de maghiari care suntem în total”, a declarat Seszták Miklós.

Acesta a amintit, în acest context, despre Centrul de Dezvoltare Maghiar, înfiinţat la 1 ianuarie, care are ca obiectiv să prelucreze şi să disemineze informaţiile privind programele de finanţare europene, informaţii care vor putea fi accesibile şi maghiarilor din România.

"Noi am dori să facem ca toţi să acceseze această bază de Internet. Deci, limba este comună şi din acest motiv ceea ce se poate citi la Budapesta să se citească şi aici, informaţia pe care o obţine unul din Budapesta să fie accesibilă şi celor de aici, fiindcă vom încerca să asigurăm o posibilitatea foarte transparentă şi uşor accesibilă pentru obţinerea de resurse din Bruxelles. Noi ne-am asumat să gestionăm această oportunitate într-un sistem unic, unitar şi pentru asta nu avem nevoie de birouri separate”, a afirmat Seszták.

Totodată, ministrul ungar al Dezvoltării Naţionale a spus că oamenii de afaceri din Ungaria sunt interesaţi de investiţiile din Transilvania şi de extinderea pieţei de desfacere, în acest sens urmând să fie organizate mai multe forumuri cu întreprinzătorii şi întâlniri cu administraţiile mai multor judeţe.

Seszták Miklós consideră că "o sarcină importantă” este dezvoltarea relaţiilor dintre România şi Ungaria, atât la nivel politic, cât şi economic, afirmând că personal a "negociat” pentru "consolidarea” acestora.

El a atenţionat, totodată, asupra rolului primordial al dezvoltării infrastructurii rutiere, legătura de trafic rapid între România şi Ungaria fiind, în opinia acestuia, "un punct de cotitură atât pentru România, cât şi pentru maghiarii din Transilvania".

Ministrul Dezvoltării Naţionale, Seszták Miklós, se află într-o vizită de lucru de trei zile în Transilvania, la invitaţia preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici