Ministrul britanic de Interne respinge avertismentele privind intensificarea delictelor comise de români în Marea Britanie

Ministrul britanic de Interne, Theresa May, a contestat afirmaţiile politicienilor naţionalişti conform cărora Marea Britanie riscă să se confrunte cu un val de infractori români începând din 2014, când vor fi eliminate restricţiile de pe piaţa muncii, relatează ziarul The Guardian.

664 afișări
Imaginea articolului Ministrul britanic de Interne respinge avertismentele privind intensificarea delictelor comise de români în Marea Britanie

Theresa May (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Theresa May a explicat clar că rata infracţionalităţii în rândul imigranţilor este direct proporţională cu reprezentarea demografică a acestora.

"Aproximativ o treime dintre infracţiunile înregistrate la Londra sunt comise de străini şi circa o treime din populaţia Londrei este formată din imigranţi", a subliniat Theresa May, citată de The Guardian.

Declaraţiile ministrului britanic de Interne intervin după ce Europol a lansat un avertisment în legătură cu delicte comise de grupări infracţionale din România. În acest context, Nigel Farage, liderul formaţiunii naţionaliste şi eurosceptice Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP), atrăgea atenţia încă o dată că Marea Britanie riscă să se confrunte cu intensificarea infracţionalităţii începând din 2014, când Londra va elimina restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi bulgari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici