Ministrul de Externe al Canadei va efectua marţi o vizită în SUA pentru discuţii privind comerţul

Chrystia Freeland, ministrul canadian de Externe, îşi va întrerupe turneul diplomatic în Europa şi va zbura marţi la Washington pentru discuţii cu oficialii americani privind comerţul, după ce SUA şi Mexicul au ajuns la o înţelegere privind revizuirea Acordului nord-american de liber-schimb (NAFTA).

218 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe al Canadei va efectua marţi o vizită în SUA pentru discuţii privind comerţul

Ministrul de Externe al Canadei va efectua marţi o vizită în SUA pentru discuţii privind comerţul

Guvernul de la Ottawa va semna "doar un nou acord NAFTA care este bun pentru Canada şi bun pentru clasa de mijloc. Semnătura Canadei este obligatorie", a anunţat un reprezentant al ministrului Chrystia Freeland.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat luni că SUA şi Mexicul au ajuns la o înţelegere privind termenii unui acord "incredibil" care este "mult mai corect".

Administraţia de Washington trebuie acum să negocieze cu Canada, cea de-a treia membră a blocului comercial nord-american, iar fără acceptul Guvernului de la Ottawa este neclar dacă înţelegerea între Mexic şi SUA va rezista, relatează agenţia The Associated Press.

Negocierile pentru revizuirea NAFTA au început încă de anul trecut, însă Canada nu a mai luat parte la discuţii de aproximativ cinci luni.

Trump a avertizat luni că SUA ar putea încerca să negocieze un "acord separat cu Canada", susţinând că vrea să scape de numele NAFTA, care are "conotaţii negative".

Premierul canadian Justin Trudeau a discutat cu Trump după ce SUA şi Mexic au ajuns la o înţelegere, a anunţat Guvernul de la Ottawa, precizând că cei doi lideri au avut o discuţie "constructivă", relatează agenţia Reuters.

Trump şi Trudeau "aşteaptă cu interes ca echipele lor să continue negocierile în această săptămână cu intenţia de a le finaliza cu succes", a precizat Ottawa.

Preşedintele ales al Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a declarat luni că este important ca Ottawa să fie parte a acordului comercial cu Washingtonul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici