Ministrul japonez al tehnologiei digitale declară război dischetelor şi CD-urilor. Nici faxul nu scapă

Ministrul japonez al tehnologiei digitale a „declarat război" dischetelor şi altor tehnologii învechite folosite în administraţia Japoniei, potrivit BBC.

2565 afișări
Imaginea articolului Ministrul japonez al tehnologiei digitale declară război dischetelor şi CD-urilor. Nici faxul nu scapă

Aproximativ 1.900 de proceduri guvernamentale încă mai solicită întreprinderilor să folosească dispozitive de stocare, precum şi CD-uri şi minidiscuri, a declarat Taro Kono.

Acesta a spus că reglementările vor fi actualizate pentru a permite oamenilor să folosească serviciile online.

În ciuda reputaţiei sale pentru echipamente inovatoare de înaltă tehnologie, administraţia din Japonia încă foloseşte tehnologii învechite.

Dischetele au fost create la sfârşitul anilor 1960, dar nu mai sunt la modă de aproape trei decenii deoarece au apărut soluţii de stocare mai eficiente.

Totuşi, o comisie guvernamentală japoneză a descoperit aproximativ 1.900 de domenii în care întreprinderile sunt obligate să utilizeze medii de stocare precum dischetele atunci când realizează aplicaţii sau păstrează date.

În timpul unei conferinţe de presă, Kono a criticat şi utilizarea de autorităţi a altor tehnologii învechite. „Caut să scap de fax şi am de gând să fac acest lucru", a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici