PROTESTELE „Vestelor Galbene”, în a noua săptămână consecutiv: Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi tunuri de apă pentru a dispersa mulţimea în Paris | FOTO, VIDEO

Franţa se pregăteşte pentru noi proteste ale "Vestelor galbene", sâmbătă, în timp ce autorităţile franceze au anunţat că nu vor avea deloc toleranţă pentru protestatari, relatează site-ul postului France 24.

2317 afișări
Imaginea articolului PROTESTELE „Vestelor Galbene”, în a noua săptămână consecutiv: Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi tunuri de apă pentru a dispersa mulţimea în Paris | FOTO, VIDEO

PROTESTELE „Vestelor Galbene”, în a noua săptămână consecutiv: Autorităţile au reţinut 24 de persoane/ Peste 5.000 de poliţişti cu vehicule BLINDATE, în alertă la Paris

 

Autorităţile franceze au folosit gaze lacrimogene şi tunuri de apă pentru a dispersa mulţimea care a participat la protestele organizate de susţinătorii mişcării "Vestele Galbene", relatează site-ul agenţiei Reuters şi France 24.

Mii de alte persoane au protestat paşnic într-o zonă comercială din centrul Parisului, unde sâmbătă dimineaţă a avut loc o explozie cauzată de o scurgere de gaze.

Mai multe grupuri de protestatari s-au strâns pe bulevarul Champs-Élysées, unde au cerut demisia lui Emmanuel Macron din funcţia de preşedinte.

Peste 80.000 de ofiţeri de poliţie au fost distribuiţi în toată ţara pentru a ţine situaţia sub control.

La Strasbourg, aproximativ 2.000 de persoane au protestat în faţa sediului Parlamentului European. Manifestanţii au incendiat mai multe pubele de gunoi, iar poliţiştii au aruncat cu gaze lacrimogene.

24 de persoane au fost reţinute la Paris înainte de noile proteste organizate sâmbătă de susţinătorii mişcării "Vestele Galbene" în mai multe oraşe din Franţa, relatează site-ul agenţiei Dpa.

 

 

 


Cei implicaţi aveau asupra lor arme ilegale sau formau grupuri care intenţionau să instige la violenţă, a informat un purtător de cuvânt al Poliţiei.

 

 

La Paris, protestatarii Vestele Galbene s-au adunat pentru a noua săptămână de proteste.

 

 

În oraşul francez Bourges, aproximativ 1200 de persoane au participat la manifestaţii.

Toate demonstraţiile până de până acum au fost paşnice.

Anterior, oficialii au avertizat că protestele anti-guvern de sâmbătă ar putea fi mai violente şi mai mari.

Mai multe vehicule blindate şi 5.000 de ofiţeri de poliţie vor fi prezenţi la Paris în timpul protestelor.

 

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici