Misiune îndeplinită pentru SpaceX. Naveta Crew Dragon s-a întors pe Pământ. Cei doi astronauţi au amerizat în Golful Mexic

  • Capsula Crew Dragon a amerizat în această seară Golful Mexic
  • Echipa de salvare GO Navigator Rescue recuperează din apă naveta în care se află cei doi astronauţi, pentru a le permite lui Behnken şi Hurley să debarce
3110 afișări
Imaginea articolului Misiune îndeplinită pentru SpaceX. Naveta Crew Dragon s-a întors pe Pământ. Cei doi astronauţi au amerizat în Golful Mexic

Misiune îndeplinită pentru SpaceX. Naveta Crew Dragon s-a întors pe Pământ. Cei doi astronauţi au aterizat în Golful Mexic

Capsula Crew Dragon a amerizat în această seară Golful Mexic, ducând astfel la bun sfârşit cea mai dificilă parte a călătoriei de azi, scrie CNN. 
 
Echipa de salvare GO Navigator Rescue recuperează din apă naveta în care se află cei doi astronauţi, pentru a le permite lui Behnken şi Hurley să debarce. 
 
Primele cuvinte pe care personalul din turnul de control le-a adresat celor doi au fost „Vă mulţumim pentru că aţi condus naveta SpaceX”. 
 
Astronauţii au avut un la rândul lor de transmis un mesaj medicilor care urmează să analizeze starea lor de sănătate: „Spuneţi-le că ne simţim bine”. 

În ce a constat misiunea Crew Dragon

Scopul misiunii DEMO-2 a fost să demonstreze că SpaceX are capacitatea de a transfera astronauţi către staţia spaţială şi înapoi în maximă siguranţă. DEMO-2 esra ultima mare etapă pe care SpaceX trebuie să o bifeze pentru a putea trimite turişti în spaţiu.
 
La bordul navei s-au aflat astronauţii Bob Behnken şi Doug Hurley. Behnken are 48 de ani, iar Hurley are 53 de ani. Amândoi sunt astronauţi experimentaţi ai NASA şi au fost implicaţi încă de la început în testarea capsulei Crew Dragon.
 
Doug Hurley a fost pilot de luptă în US Marine Corps şi a participat la ultimul zbor al navetei spaţiale Atlantis în 2011, înainte de a fi întrerupt. Acesta va fi responsabil de lansarea, aterizarea şi recuperarea vehiculului spaţial. Bob Behnken a fost un inginer de testare a zborurilor cu US Air Force înainte de a se alătura Nasa şi a petrecut peste 29 de zile în spaţiu. El va îndeplini funcţia de comandant al operaţiunilor şi îşi va asuma responsabilitatea pentru andocarea şi deblocarea capsulei Dragon.
 
Aceştia au fost primii astronauţi din ultimul deceniu care au plecat în spaţiu decolând de pe pămând american. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici