Avionul prăbuşit în Afganistan. Pentagonul confirmă că aeronava aparţinea Statelor Unite

Un avion s-a prăbuşit în estul Afganistanului, în apropiere de Kabul. Potrivit primelor informaţii, aeronova care transporta 83 de persoane ar fi luat foc. Avionul aparţinea Forţelor Aeriene din SUA, a declarat un oficial american citat de postul Fox News.

6931 afișări
Imaginea articolului Avionul prăbuşit în Afganistan. Pentagonul confirmă că aeronava aparţinea Statelor Unite

BBC: Un avion s-a prăbuşit în Afganistan. Compania care operează aparatul de zbor neagă că avionul le-ar aparţine

Avionul prăbuşit luni în estul Afganistanului aparţinea Forţelor Aeriene din SUA, a declarat un oficial american citat de postul Fox News.

La bordul aeronavei erau "mai puţin de cinci persoane", a declarat oficialul american, sub protecţia anonimatului.

Avionul s-a prăbuşit în districtul Deh Yak, la circa 130 de kilometri sud-vest de oraşul Kabul, a declarat un oficial local, Arif Noori.
 
Zona în care s-a prăbuşit aeronava este sub controlul insurgenţilor talibani afgani, care susţin, fără dovezi, că avionul a fost doborât.Iniţial, s-a crezut că avionul aparţinea Ariana Airlines, însă oficialii companiei au negat acest lucru din start. 
 
Potrivit BBC, Armata Americană a deschis o anchetă în acest caz, iar zona este supravegheată din aer. 
 
Unele imagini apărute pe reţelele de socializare prezintă avionul prăbuşit ca fiind un Bombardier E-11A, o aeronavă folosită de aviaţia americană. 

Pentagonul confirmă prăbuşirea unui avion militar american în Afganistan

Departamentul american al Apărării a confirmat, luni seară, informaţiile despre prăbuşirea unui avion militar american în Afganistan, subliniind că nu există indicii că aeronava a fost doborâtă.

"Un avion Bombardier E-11A s-a prăbuşit astăzi în provincia Ghazni din Afganistan", a declarat Sonny Leggett, un purtător de cuvânt al Pentagonului.

"Cauza prăbuşirii avionului este investigată, dar nu există indicii că prăbuşirea a fost cauzată de foc inamic. Vom furniza informaţii suplimentare pe măsură ce devin disponibile", a precizat oficialul american.

Avioanele de tip Bombardier E-11 sunt echipate cu sisteme electronice de monitorizare şi cu echipamente pentru susţinerea dronelor.
 
 
sursa foto: profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici