MOMENT ISTORIC: Egiptul a inaugurat segmente lărgite ale Canalului Suez - FOTO, VIDEO

Autorităţile egiptene au inaugurat joi, în cursul unei ceremonii la care au participat zeci de lideri străini, segmente lărgite ale Canalului Suez, care face legătura între Marea Mediterană şi Marea Roşie, informează cotidianul italian La Repubblica.

3570 afișări
Imaginea articolului MOMENT ISTORIC: Egiptul a inaugurat segmente lărgite ale Canalului Suez - FOTO, VIDEO

Egiptul a inaugurat segmente lărgite ale Canalului Suez (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Preşedintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sisi, a fost primul care a parcurs noile secţiuni, la bordul iahtului istoric Mahroussa, prima navă care a parcurs Canalul Suez, în anul 1869.

Lucrările pe Canalul Suez au fost finalizate la sfârşitul lunii iulie şi permit dublarea traficului naval pe segmente care însumează 72 de kilometri din totalul de 193 de kilometri. Canalul iniţial a fost extins pe o porţiune de 37 de kilometri şi a fost construit un nou segment cu lungimea de 35 de kilometri.

Graţie lucrărilor, Guvernul Egiptului speră să obţină încasări de 10-11 miliarde de dolari pe an, comparativ cu 5 miliarde în prezent.

În afară de Abdel Fattah al-Sisi, la ceremonia de inaugurare au fost prezenţi zeci de lideri străini, inclusiv preşedintele Franţei, Francois Hollande şi premierul Rusiei, Dmitri Medvedev. Italia a fost reprezentată de ministrul Apărării, Roberta Pinotti.

Canalul Suez a fost inaugurat în anul 1869 şi permite trecerea navelor din Marea Mediterană în Marea Roşie prin evitarea Capului Bunei Speranţe, situat în sudul Africii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici