Ca răspuns la agresiunea rusă, NATO va organiza exerciţii navale în Marea Mediterană. Va fi prezent şi portavionul USS Harry Truman

Statele Unite şi partenerii NATO vor desfăşura un exerciţiu maritim timp de 12 zile în Marea Mediterană, începând de luni. Rusia este pregătită să efectueze exerciţii navale în acelaşi timp.

6719 afișări
Imaginea articolului Ca răspuns la agresiunea rusă, NATO va organiza exerciţii navale în Marea Mediterană. Va fi prezent şi portavionul USS Harry Truman

Sursa Foto - U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Thomas Gooley

Statele Unite şi partenerii NATO vor desfăşura un exerciţiu maritim timp de 12 zile în Marea Mediterană, începând de luni, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Departamentului de Apărare al SUA, John Kirby. 

Decizia a fost luată de NATO la o zi după ce Rusia a declarat că îşi va demonstra propriile capacităţi navale timp de două luni, ianuarie şi februarie, în Atlantic, Arctica, Pacific şi Marea Mediterană, unde vor fi implicate 140 de nave de război şi 10.000 de militari.

Exerciţiul maritim, denumit „Neptune Strike '22” se va desfăşura până pe 4 februarie şi este menit să demonstreze şi să testeze capacităţile maritime ale NATO, raportează Deutsche Welle. 

La exerciţiile maritime va participa portavionul USS Harry Truman. Portavionul USS Harry Truman şi grupul său de transportatori se află în Marea Mediterană de la jumătatea lunii decembrie, când SUA i-au ordonat portavionului să se poziţioneze în Marea Mediterană în loc să se îndrepte spre Orientul Mijlociu aşa cum era iniţial programat. 

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că decizia este de a „linişti” europenii pe fondul tensiunilor cu Rusia.

  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici