Negocierile dintre Rusia şi Ucraina s-au încheiat. Au fost conturate soluţii pentru o serie de subiecte

Discuţiile dintre oficialii ruşi şi ucraineni, la graniţa cu Belarus, s-au încheiat, a anunţat agenţia rusă de ştiri de stat Tass, potrivit The Guardian.

29935 afișări
Imaginea articolului Negocierile dintre Rusia şi Ucraina s-au încheiat. Au fost conturate soluţii pentru o serie de subiecte

Negocierile dintre Rusia şi Ucraina s-au încheiat. Au fost conturate soluţii pentru o serie de subiecte

Rusia şi Ucraina au discutat despre posibilitatea de a organiza o a doua rundă de discuţii în viitorul apropiat, a declarat consilierul şefului biroului preşedintelui ucrainean Podoliak.

Rusia şi Ucraina la discuţii au identificat o serie de subiecte asupra cărora au fost conturate soluţii, a spus delegaţia ucraineană.

În cadrul celei de-a doua runde de negocieri dintre Federaţia Rusă şi Ucraina, subiectele conturate vor primi o practică specifică de dezvoltare, a spus consilierul şefului biroului lui Zelensky. Următoarea rundă de discuţii dintre Rusia şi Ucraina va avea loc la graniţa polono-belarusă, a spus Medinsky.

Unul dintre membrii delegaţiei ucrainene Podolyak vorbeşte despre rezultatele negocierilor de astăzi: „Ucraina şi Federaţia Rusă au terminat prima rundă a negocierilor. Principala discuţie a fost despre încetarea focurilor pe teritoriul Ucrainei şi a desfăşurării luptelor. Mai mult, s-a stabilit prioritatea temelor care au nevoie deja de o implementare din punct de vedere logistic, astea vor merge la consultări în capitalele lor. Şi pe lângă asta s-a stabilit a doua rundă a negocierilor, în cel mai scurt timp, acolo unde aceste subiecte vor primi un plan concret de punere în practică”.

La rândul său, un oficial de la Kiev a confirmat încheierea primei runde a negocierilor şi continuarea discuţiilor zilele următoare. „Delegaţiile Ucrainei şi Rusiei au avut prima rundă de negocieri. Principalul obiectiv a fost discutarea despre un armistiţiu şi încheierea acţiunilor combatante pe teritoriul Ucrainei. Părţile au stabilit temele asupra cărora trebuie luate decizii, dar, pentru ca aceste decizii să fie implementate prin foaia de parcurs, delegaţiile revin pentru consultări în capitale. Părţile au discutat despre organizarea unei noi runde de negocieri pe măsură ce sunt formulate decizii", a declarat Mihailo Podoliac, un consilier al preşedintelui ucrainean, citat de CNN şi Sky News.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut, într-o convorbire cu omologul său din Franţa, Emmanuel Macron, garanţii de securitate din partea NATO, recunoaşterea suveranităţii ruse asupra Crimeei şi demilitarizarea Ucrainei, semnalând disponibilitatea Moscovei de a lansa negocieri în acest sens.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici