New York vrea să desfiinţeze cea mai puternică asociaţie pro-arme din SUA. Liderii organizaţiei ar fi cheltuit fondurile pe vacanţe exotice

  • Procurorul general al New York-ului cere în instanţă dizolvarea Asociaţiei Naţionale a Armelor, pe care o acuză de fraudă.
  • Liderii organizaţiei ar fi cheltuit fondurile ANR pentru a merge în vacanţe exotice, cu avionul privat.
  • Totodată procurorul spune că aceştia ar fi cumpărat tăcerea şi loialitatea angajaţilor.
  • NRA este printre cele mai mari organizaţii de lobby din Statele Unite, susţinând direct preşedinţii cu agendă pro-arme, unul dintre ei ar fi Donald Trump.
594 afișări
Imaginea articolului New York vrea să desfiinţeze cea mai puternică asociaţie pro-arme din SUA. Liderii organizaţiei ar fi cheltuit fondurile pe vacanţe exotice

New York vrea să desfiinţeze cea mai puternică asociaţie pro-arme din SUA. Liderii organizaţiei ar fi cheltuit fondurile pentru a merge în vacanţe exotice

Procurorul general al New York-ului, Letitia James a acţionat în judecată „Asociaţia Naţională a Armelor” cerând desfiinţarea societăţii. Totodată, ea acuză liderii organizaţiei că au deturnat milioane de dolari pentru scopuri personale şi pentru a cumpăra tăcerea şi loialitatea foştilor angajaţi, scrie Reuters.

„Pentru aceşti ani de nereguli financiare suntem hotărâţi să cerem dizolvarea completă a NRA”, a spus procurorul.

James susţine că liderii ANR au folosit fondurile organizaţiei pentru a plăti excursii de familie în Bahamas, avioane private şi mese scumpe, cheltuieli care au redus cu 64 milioane de dolari bugetul ANR.

Procurorul le-a spus jurnaliştilor că ANR „a funcţionat ca un teren fertil pentru lăcomie, abuz şi ilegalitate.” Ea a adăugat: „nimeni nu este mai presus de lege, inclusiv ANR”

Totodată, procurorul l-a menţionat în mod special pe LaPierre, una dintre cele mai puternice structuri care militează pentru deţinetea armelor. Acesta ar fi zburat în Bahamas de opt ori, cu un avion privat, călătorii care au costat 500.000 mii de dolari.

Deocamdată, „Asociaţia Naţională a Armelor” nu a comentat decizia producorului.

NRA este printre cele mai mari organizaţii de lobby din Statele Unite, susţinând direct preşedinţii cu agendă pro-arme, de regulă republicani, inclusiv Donald Trump. Anul trecut, autorităţile locale din San Francisco au pus NRA pe lista organizaţiilor teroriste domestice. Atunci, asociaţia a numit măsura luată de San Francisco drept o „meschinărie măruntă, menită să distragă cetăţenii de la adevăratele probleme ale oraşului”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici