Nancy Pelosi acuză că Donald Trump a folosit funcţia în scop personal, subminând securitatea Statelor Unite

Preşedintele SUA, Donald Trump, un politician republican, s-a folosit de funcţie în interes personal, subminând securitatea naţională, a acuzat vineri Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor şi unul dintre liderii Partidului Democrat, informează site-ul agenţiei Reuters.

551 afișări
Imaginea articolului Nancy Pelosi acuză că Donald Trump a folosit funcţia în scop personal, subminând securitatea Statelor Unite

Donald Trump a folosit funcţia în scop personal, subminând securitatea SUA, acuză Nancy Pelosi

"Dovezile sunt clare că preşedintele s-a folosit de funcţie pentru câştigul său personal, iar astfel a subminat securitatea naţională. A încălcat jurământul de învestitură", a declarat Nancy Pelosi.

Nancy Pelosi a afirmat că dovezile împotriva liderului de la Casa Albă sunt destul de clare, subliniind că audierile din Camera Reprezentanţilor nu s-au încheiat. "Nu am încheiat încă. Nu s-a terminat, niciodată nu se ştie dacă mărturia unei persoane nu poate aduce mărturia alteia", a precizat Pelosi.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor l-a invitat şi pe Donald Trump la audieri. "Dacă aveţi preo informaţie care să vă disculpe..., întrucât acum se pare că este de necontestat ceea ce s-a întâmplat, dar dacă susţineţi contrariul, dacă aveţi motive să convingeţi oamenii că este altfel, sub jurământ, vă rugăm să ne anunţaţi", a insistat Pelosi.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat miercuri seară că nu a cerut "nimic" din partea Ucrainei, astfel că audierile Camerei Reprezentanţilor trebuie să fie oprite. Donald Trump a declarat că mărturiile din Camera Reprezentanţilor indică faptul că el nu a condiţionat acordarea asistenţei financiare destinate Ucrainei. "Nu am vrut nimic" din partea Ucrainei, astfel că procedurile din Camera Reprezentanţilor "trebuie să se încheie", a afirmat Donald Trump.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
susa,
politică,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici