Noi sancţiuni: 54 de persoane şi 10 entităţi ruseşti pe lista neagră, inclusiv un club de motociclişti

Noi sancţiuni pentru alte 54 de persoane şi 10 entităţi în noul pachet UE adoptat de Consiliul European ca răspuns la agresiunea militară rusă împotriva Ucrainei.

204 afișări
Imaginea articolului Noi sancţiuni: 54 de persoane şi 10 entităţi ruseşti pe lista neagră, inclusiv un club de motociclişti

Sberbank, cea mai importantă bancă rusească

„Am pus o altă mare bancă rusă, Sberbank, pe listă şi le-am împiedicat să efectueze tranzacţii în afara Rusiei. Adăugăm şi alte persoane implicate în agresiunea neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei, cum ar fi oficiali militari, clubul de motociclete Nightwolves şi actori de dezinformare”, spune Înaltul Reprezentant Josep Borrell.

În total, lista sancţiunilor ajunge la 1.212 persoane fizice şi 108 entităţi. Noile persoane de pe lista sancţiunilor includ şi membri înalţi ai instituţiei politice sau culturale, precum membri ai Dumei naţionale şi provinciale, politicieni locali precum primarul Moscovei.

Sunt incluşi şi lideri militari de rang înalt, precum şi personal şi politicieni numiţi în teritoriile ucrainene invadate de Rusia, propagandişti şi antreprenori de seamă.

Având în vedere faptul că regimul sirian oferă sprijin, inclusiv sprijin militar, agresiunii militare neprovocate şi nejustificate a Rusiei împotriva Ucrainei, sunt incluse şi 6 persoane şi o entitate implicată în recrutarea de mercenari sirieni pentru a lupta în Ucraina.

Cei sancţionaţi sunt supuşi îngheţului averilor, iar cetăţenii europeni şi companiile nu le pot pune la dispoziţie fonduri. Apoi, persoanelor fizice li se interzice intrarea sau tranzitarea teritoriilor UE.

Pentru a trage regimul sirian la răspundere pentru rolul său în Ucraina, alte 4 persoane sunt, de asemenea, plasate pe lista de sancţiuni, inclusiv un înalt oficial militar implicat în recrutarea de mercenari sirieni pentru a lupta în Ucraina alături de Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici