Nouă scurgere radioactivă la centrala nucleară Fukushima

O nouă scurgere radioactivă a fost detectată, duminică, la centrala nucleară japoneză Fukushima, anunţă compania Tepco, citată de cotidianul Japan Times.

953 afișări
Imaginea articolului Nouă scurgere radioactivă la centrala nucleară Fukushima

Nouă scurgere radioactivă la centrala nucleară Fukushima (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autoritatea de Reglementare în domeniul Nuclear a confirmat scurgerea radioactivă, precizând că se înregistrează concentraţii mari de stronţiu 90 în apa folosită la sistemele de răcire.

Apa de la centrala Fukushima se scurge în ocean.

În urmă cu câteva zile, inspectorii Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) exprimaseră preocupare privind contaminarea apei din rezervoarele de răcire de la Fukushima.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici