Noua Zeelandă înjumătăţeşte tarifele pentru transportul public, în timp ce preţul benzinei creşte

Preţul benzinei creşte peste tot în lume pe fondul războiului dintre Rusia şi Ucraina, însă Noua Zeelandă a luat decizia de a înjumătăţi tarifele pentru transportul public.

368 afișări
Imaginea articolului Noua Zeelandă înjumătăţeşte tarifele pentru transportul public, în timp ce preţul benzinei creşte

Prin această decizie de a înjumătăţi tariful transportului public, Noua Zeelandă îşi propune să atenueze criza provocată de creşterea bruscă a costurilor cu benzina, în contextul în care preţul păcurii a crescut vertiginos în urma invaziei Rusiei în Ucraina, scrie The Guardian.

Prim-ministrul Noii Zeeleande, Jacinda Ardern, a anunţat că ţara sa va reduce tarifele cu 50%, pe fondul unei serii de alte schimbări pentru a încerca să atenueze creşterea bruscă a costului vieţii.

De asemenea, guvernul reduce accizele la benzină şi taxele de utilizare a drumurilor, schimbări care au intrat în vigoare luni la miezul nopţii.

Ministrul de finanţe, Grant Robertson, a declarat că modificările vor dura trei luni, după care vor fi revizuite.

„Criza energetică globală a devenit rapid acută”, a declarat Ardern. „Nu putem controla războiul din Ucraina şi nici volatilitatea continuă a preţurilor la combustibili, dar putem lua măsuri pentru a reduce impactul asupra familiilor din Noua Zeelandă”, a mai spus prim-ministrul.

Preţul benzinei în Noua Zeelandă este de peste 3 dolari neozeelandezi (2 dolari) pe litru şi a crescut brusc în ultimele săptămâni. Benzina fără plumb a crescut cu 15% de la începutul anului şi se aşteaptă ca această creştere să continue.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici