Noua Zeelandă va oferi Ucrainei asistenţă militară neletală

  • Noua Zeelandă va oferi Ucrainei asistenţă militară neletală
  • Ajutorul include fonduri şi surplus de echipamente militare
  • Valoarea totală se ridică la aproximativ 3.46 milioane de dolari
655 afișări
Imaginea articolului Noua Zeelandă va oferi Ucrainei asistenţă militară neletală

Sursa foto: MediafaxFoto

Prim-ministrul Jacinda Ardern a declarat că banii vor fi direcţionaţi în principal către un Fond fiduciar al NATO care furnizează combustibil, raţii, echipamente de comunicaţii şi truse de prim ajutor pentru a sprijini Ucraina în luptele acesteia cu forţele ruse care au invadat ţara pe 24 februarie.

„Considerăm ceea ce se întâmplă în Ucraina ca fiind o perturbare masivă a ordinii internaţionale bazate pe reguli şi din acest motiv ne afectează pe toţi şi de aceea am luat aceste măsuri extraordinare”, a declarat Ardern într-o conferinţă de presă.

Noua Zeelandă va furniza echipamente tactice, cum ar fi armuri de protecţie, căşti şi veste antiglonţ, relatează Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici