O navă de război din Thailanda s-a răsturnat, 31 de marinari sunt daţi dispăruţi

Marina thailandeză a anunţat că 31 de marinari sunt daţi dispăruţi după ce o navă de război cu peste 100 de membri ai echipajului s-a răsturnat şi s-a scufundat în timpul unei furtuni în Golful Thailandei, scrie BBC.

423 afișări
Imaginea articolului O navă de război din Thailanda s-a răsturnat, 31 de marinari sunt daţi dispăruţi

Sursa foto: Twitter

Nava HTMS Sukhothai s-a scufundat după ce apa i-a inundat comenzile electrice duminică seara.

Luni, autorităţile au declarat că au salvat 75 de membri ai echipajului, dar 31 erau încă dispăruţi în marea agitată.

"Au trecut mai mult de 12 ore, dar vom continua să căutăm", a declarat pentru BBC un purtător de cuvânt al marinei.

Echipajele de căutare au lucrat toată noaptea pentru a găsi supravieţuitori, iar operaţiunea a continuat luni cu ajutorul forţelor aeriene.

Marina a anunţat, de asemenea, o anchetă privind cauzele dezastrului.

"Acest lucru nu s-a întâmplat aproape niciodată în istoria forţei noastre, mai ales la o navă care este încă în uz activ", a declarat purtătorul de cuvânt, amiralul Pogkrong Monthardpalin, pentru BBC.

Oficialii au declarat că nava s-a scufundat după ce a luat apă, care i-a inundat corpul navei şi a scurtcircuitat alimentarea cu energie electrică.

Cu energia electrică pierdută, echipajul s-a luptat pentru a păstra controlul navei, care s-a înclinat pe o parte înainte de a se scufunda în jurul orei locale 23:30 duminică (16:30 GMT).

Nava se afla într-o misiune de patrulare la 32 km la est de Bang Saphan, în provincia Prachuap Khiri Khan, când a fost surprinsă de furtună, duminică.

Imagini dramatice postate pe contul de Twitter al Marinei thailandeze arată nava care se înclină pe partea de tribord, iar navele de salvare încearcă să găsească supravieţuitori în apele agitate.

Marinarii care purtau veste de salvare au fost găsiţi în apă şi în plute de salvare. Marina a oferit puţine detalii despre starea lor. Presa locală a publicat imagini care arată personalul medical de la docuri scoţând membrii echipajului pe targă.

Premierul Prayut Chan-o-Cha a publicat luni o declaraţie prin care a confirmat că oficialii investighează dezastrul.

Nava HTMS Sukhothai a fost construită pentru marina thailandeză în SUA la mijlocul anilor 80.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici