Un nou ATENTAT cu maşină capcană, la Kabul: Cel puţin 10 morţi şi 42 de răniţi/ Explozia, în apropierea de ambasada SUA şi de sediul misiunii NATO, zonă în care a fost ucis diplomatul român

O maşină încărcată cu explozibil a fost detonată joi în estul capitalei afgane Kabul, în apropierea zonei în care se află misiunile diplomatice străine, printre care ambasada Statelor Unite şi sediul misiunii NATO, au anunţat oficialii locali, citaţi de Associated Press. Militanţii talibani au revendicat atentatul

2089 afișări
Imaginea articolului Un nou ATENTAT cu maşină capcană, la Kabul: Cel puţin 10 morţi şi 42 de răniţi/ Explozia, în apropierea de ambasada SUA şi de sediul misiunii NATO, zonă în care a fost ucis diplomatul român

O nouă explozie în Kabul, în apropierea ambasadei SUA şi a sediului misiunii NATO

Cel puţin 10 persoane au murit şi alte 42 au fost rănite în urma atentatului produs joi în capitala afgană Kabul, în apropierea sediilor ambasadei Statelor Unite şi misiunii NATO, au anunţat oficialii locali, citaţi de Reuters.

Militanţii talibani au revendicat atentatul, conform Reuters.

Oficialii talibani sunt în negocieri cu oficialii americani pentru încheierea unui acord de pace care ar urma să pună capăt unui război de aproape 18 ani.

„Mai multe ambulanţe şi echipe de salvare au fost trimise la locul exploziei”, a declarat Nasrat Rahimi, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe.

O maşină încărcată cu explozibil a fost detonată joi în estul capitalei afgane Kabul, în apropierea zonei în care se află misiunile diplomatice străine, printre care ambasada Statelor Unite şi sediul misiunii NATO. Ministerul de Interne a transmis că maşina a explodat pe o stradă principală şi autorităţile au izolat zona.

Firdaus Faramarz, purtător de cuvânt al poliţiei din Kabul, a anunţat că explozia a avut loc în Districtul Nouă al Poliţiei şi cel mai probabil a vizat zona Shashdarak, în care se află sediile serviciilor naţionale de securitate din Afganistan.

Ministerul de Interne a transmis că maşina a explodat pe o stradă principală şi autorităţile au izolat zona.

Incidentul de joi a fost al doilea atac major din Kabul produs săptămâna aceasta, în timpul în care un emisar al Statelor Unite se află în capitala afgană pentru discuţii de pace cu oficialii talibani.

Iniţial, 30 de persoane rănite au fost transportate la spitalul Wazir Mohammad Akbar Khan pentru a fi tratate.

Atentatul s-a produs în zona în care un diplomat român a murit, iar un altul a fost grav rănit după atacul terorist care a avut loc, luni seara spre marţi, în Kabul.

Preşedintele Klaus Iohannis a decis, miercuri, să-l decoreze post-mortem pe diplomatul românul ucis la ambasada României de la Kabul cu ordinul naţional Steaua României în grad de cavaler cu însemn de război.

Cel puţin 16 persoane au murit, iar alte 119 au fost rănite după ce un vehicul a explodat în capitala afgană Kabul, în apropierea unei clădiri folosite de organizaţiile internaţionale, au informat serviciile de urgenţă, relatează Reuters.

Taguri:
kabul,
explozie,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici