Obama şi Cameron doresc un plan imediat pentru zona euro

Preşedintele american Barack Obama şi premierul britanic David Cameron sunt de acord asupra necesităţii unui "plan imediat" de soluţionare a crizei euro, a anunţat miercuri Downing Street.

388 afișări
Imaginea articolului Obama şi Cameron doresc un plan imediat pentru zona euro

Barack Obama şi David Cameron (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei doi lideri au purtat o conversaţie telefonică, marţi seara, atât pe tema crizei datoriilor în Europa, cât şi a viitorului summit G20.

În această conversaţie, Obama şi Cameron "au căzut de acord asupra necesităţii unui plan imediat destinat soluţionării crizei (zonei euro) şi restabilirii încrederii pieţelor, dar şi asupra unei strategii pe termen lung pentru asigurarea existenţei unei monede unice puternice", a declarat o purtătoare de cuvânt a serviciilor lui Cameron.

Premierul britanic i-a îndemnat deja, în mai multe rânduri, pe liderii ţărilor din zona euro să întreprindă acţiuni decisive în vederea soluţionării acestei crize, exprimându-şi îngrijorarea faţă de un posibil uragan care ar putea să lovească în plin economia britanică şi sistemul său bancar.

Potrivit Downing Street, Cameron urmează să efectueze joi o vizită la Berlin, cu scopul de a discuta despre această situaţie cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici