Obama: SUA nu ar cheltui 50 de miliarde de dolari pentru organizarea unor evenimente sportive ca JO

Preşedintele american Barack Obama a lansat un atac voalat la adresa omologului său rus, Vladimir Putin, afirmând că Statele Unite nu ar fi nevoite să cheltuiască 50 de miliarde de dolari pentru a organiza evenimente sportive ca Jocurile Olimpice.

1421 afișări
Imaginea articolului Obama: SUA nu ar cheltui 50 de miliarde de dolari pentru organizarea unor evenimente sportive ca JO

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un interviu televizat difuzat chiar în momentul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci, staţiune balneară rusă pe litoralul Mării Negre devenită sinonimă cu lucrări faraonice şi depăşiri de bugete, pe fondul unor acuzaţii de corupţie, Barack Obama a respins ideea potrivit căreia ţara sa ar trebui să renunţe pe viitor la organizarea unor competiţii de acest gen, din motive economice.

"Nu sunt sigur că ar fi necesar să cheltuim 50 de miliarde de dolari pentru a organiza cu succes (evenimente sportive ca Jocurile Olimpice), deoarece infrastructura de care dispunem ar trebui să ne permită să ne coste mai puţin", a oferit asigurări preşedintele american pentru NBC.

Evocând marea finală a Ligii Naţionale de Fotbal american (Super Bowl), care a avut loc săptămâna trecută, el a remarcat că "suntem foarte buni pentru a construi arene sportive şi pentru a aduce oameni" în tribune.

Ultimele competiţii sportive majore găzduite de Statele Unite sunt Jocurile Olimpice de Vară 1996, la Atlanta (Georgia, sud-est), şi Jocurile Olimpice de Iarnă 2002, la Salt Lake City (Utah, vest).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici