Oficiul ONU pentru drepturile omului solicită Chinei să-şi revizuiască politicile antitero

  • Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet a solicitat Beijingului să-şi revizuiască politicile de combatere a terorismului
  • Mişcarea vine după ce Bachelet a fost criticată de grupurile de activişti pentru drepturile omului şi de ţările occidentale după ce a vizitat China
  • China a fost acuzată de nerespectarea drepturilor minorităţilor etnice din regiunea de vest Xinjiang
1400 afișări
Imaginea articolului Oficiul ONU pentru drepturile omului solicită Chinei să-şi revizuiască politicile antitero

Sursa foto: Profimedia

După ce vizita în China s-a încheiat, criticile la adresa Înaltului Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului nu au întârziat să apară. Michelle Bachelet a omis să ridice problema discriminării uigurilor din regiunea de vest Xinjiang şi s-a rezumat să poarte discuţii formale cu guvernul chinez.

Accesul lui Bachelet a fost limitat, deoarece China a aranjat ca ea să călătorească într-un tur închis pentru a preveni răspândirea COVID-19.

„Am solicitat guvernului chinez să-şi revizuiască politicile de combatere a terorismului şi de verificare a centrelor de deradicalizare pe scară largă. Aceste măsuri nu trebuie să impacteze negativ drepturilor uigurilor şi a altor minorităţi predominant musulmane”, a declarat Bachelet.

China neagă toate acuzaţiile de abuz în Xinjiang. Deşi a contestat iniţial existenţa unor lagăre de detenţie în Xinjiang, în 2018 a declarat că a înfiinţat „centre de formare profesională” necesare pentru a reduce ceea ce susţine că este terorismul, separatismul şi radicalismul religios în regiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici