Olaf Scholz cere continuarea negocierilor NATO-Rusia. Germania reafirmă susţinerea pentru Ucraina

Alianţa Nord-Atlantică aşteaptă răspunsul Rusiei la propunerile privind garanţiile de securitate, a declarat luni, la Kiev, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, pledând pentru continuarea discuţiilor cu Moscova şi subliniind că suveranitatea Ucrainei "nu este negociabilă".

1413 afișări
Imaginea articolului Olaf Scholz cere continuarea negocierilor NATO-Rusia. Germania reafirmă susţinerea pentru Ucraina

Sursa foto: Mediafax Foto

"Statele Unite şi NATO au transmis propuneri concrete Rusiei, pe care noi le susţinem. Acum aşteptăm un răspuns din partea Rusiei", a afirmat Olaf Scholz, conform publicaţiei Bild, după întâlnirea cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

"Din punctul nostru de vedere, activităţile militare ale Rusiei la frontierele Ucrainei sunt de neînţeles. Nu există motive pentru o astfel de mobilizare de forţe militare. În centrul discuţiilor de astăzi au fost aceste activităţi militare şi cerinţele Rusiei privind garanţiile de securitate", a adăugat Olaf Scholz.

"Din punctul de vedere al Germaniei, suveranitatea Ucrainei nu este negociabilă, nici integritatea teritorială a acestei ţări. De aceea, aşteptăm din partea Rusiei paşi concreţi în sensul diminuării actualelor tensiuni. Obiectivul nostru comun este evitarea unei escaladări a crizei. De aceea, depunem eforturi intense, în strânsă coordonare şi cu totală încredere cu partenerii noştri şi cu aliaţii din Uniunea Europeană şi din NATO", a subliniat Olaf Scholz.

"Dacă Rusia va leza din nou integritatea teritorială a Ucrainei, vom şti ce să facem, vor fi sancţiuni masive şi eficiente, decise împreună cu aliaţii noştri", a avertizat Olaf Scholz. Cancelarul Germaniei a anunţat o nouă linie de creditare destinată Ucrainei, în valoare de 150 de milioane de euro, în plus faţă de asistenţa actuală, tot de 150 de milioane de euro.

Marţi, cancelarul Germaniei se va întâlni în Rusia cu preşedintele Vladimir Putin, în cadrul eforturilor de reducere a tensiunilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici