Olandezii au descoperit zeci de migranţi într-un container frigorific aflat la bordul unei nave ce se întrepta către Marea Britanie

Echipajul unui feribot olandez a anunţat marţi descoperirea unui număr de 25 de migranţi de naţionalitate necunoscută în interiorul unui container frigorific aflat la bordul unei nave care se îndrepta către Marea Britanie, relatează site-ul postului Le Figaro.

931 afișări
Imaginea articolului Olandezii au descoperit zeci de migranţi într-un container frigorific aflat la bordul unei nave ce se întrepta către Marea Britanie

Olandezii au descoperit zeci de migranţi într-un container frigorific aflat la bordul unei nave ce se întrepta către Marea Britanie

Containerul frigorific se afla la bordul unei nave cu direcţia Marea Britanie, ce urma să se întoarcă ulterior pe aceeaşi rută, când cele 25 de persoane au fost descoperite, conform informaţiilor transmise de poliţia şi forţele de securitate din Olanda.

Cei 25 de pasageri clandestini, a căror naţionalitate nu este încă cunoscută, au primit îngrijiri medicale în portul Vlasidingen, la sud de Rotterdam; doi dintre aceştia fiind internaţi în spital.

„Aflându-se la bord, s-a adeverit că mai multe persoane au fost descoperite într-un container frigorific. Nava s-a întors în port.”, au informat serviciile de urgenţă de la Rotterdam prin intermediul unei postări pe Twitter. „Cele 25 de persoane au fost scoase de pe navă şi au primit îngrijiri medicale dacă au avut nevoie. Ulterior, un mesaj transmis de navă indică că nicio persoană nu a murit”, au mai adăugat autorităţile.

Ofiţeri ai poliţiei locale cercetează nava care urmează să ajungă în portul britanic Felixtowe, la finalul verificărilor privind împrejurările în care migranţii au ajuns la bordul acesteia.

Incidentul vine la câteva săptămâni după ce 39 de naţionali vietnamezi au fost găsiţi morţi în interiorul unui container frigorific al unui camion din regiunea britanică Essex.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici