ONU: Bombardamentele s-au intensificat în ultimele luni în Siria

  • Războiul din Siria a escaladat în ultimele luni, marcat de intensificarea bombardamentelor forţelor siriene şi ruseşti asupra zonelor controlate de rebeli, au declarat miercuri anchetatorii ONU.
  • Familiile din Siria, unde inflaţia galopantă a ajuns la 140% la începutul anului 2022, ar fi puternic afectate de orice întrerupere a importurilor de grâu din Ucraina sau Rusia, care ar putea face ca preţurile pentru bunurile de bază să crească şi mai mult, au spus ei.
4887 afișări
Imaginea articolului ONU: Bombardamentele s-au intensificat în ultimele luni în Siria

Comisia de anchetă a ONU a cerut revizuirea sancţiunilor occidentale impuse Siriei pentru a permite intrarea mai multor ajutoare umanitare şi pentru a atenua impactul asupra civililor care se confruntă cu penuria.

Sute de mii de persoane au fost ucise în războiul care a început în martie 2011 şi a strămutat jumătate din populaţia de 22 de milioane de locuitori de dinainte de război, a declarat preşedintele comisiei, Paulo Pinheiro, scrie Reuters

"Îngrijorarea noastră este că nu este un război care se apropie de sfârşit, ci că, de fapt, este din nou în creştere", a declarat Hanny Megally, membră a grupului independent, în cadrul unei conferinţe de presă.

"În nord-vest, am văzut o creştere a bombardamentelor din partea statului sirian şi a Federaţiei Ruse şi a bombardamentelor de la sol, inclusiv utilizarea de arme nediscriminatorii, dar şi de rachete ţintite", a spus el.

Dronele şi arme mai sofisticate, cum ar fi artileria ghidată cu precizie de tip Krasnopol, au fost folosite de guvernul de la Damasc sau de aliatul său rus, a afirmat grupul de experţi într-un raport care a examinat aproximativ 14 atacuri mortale în a doua jumătate a anului 2021.

Experţii au îndemnat Statele Unite să efectueze anchete amănunţite privind victimele civile provocate de atacurile aeriene conduse de SUA în Siria pentru a se asigura că cei responsabili de orice încălcări sunt traşi la răspundere.

"Investigaţiile (americane) au fost, din punctul nostru de vedere, insuficiente", a declarat Megally.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici