Opoziţia turcă se uneşte împotriva lui Erdogan înaintea alegerilor prezidenţiale. Sondajele de opinie prezintă o luptă strânsă

  • Turcia îşi va alege un nou preşedinte pe 14 Mai
  • Preşedintele Recep Tayyip Erdogan candidează pentru un al treilea mandat
  • Kemal Kiliçdaroglu, liderul opoziţiei, este principalul contracandidat
1731 afișări
Imaginea articolului Opoziţia turcă se uneşte împotriva lui Erdogan înaintea alegerilor prezidenţiale. Sondajele de opinie prezintă o luptă strânsă

Sursa foto: MediafaxFoto

Popularitatea preşedintelui Recep Tayyip Erdogan este în picaj. Pentru a dobândi un al treilea mandat, actualul preşedinte turc speră să obţină din nou încrederea poporului său pe 14 mai.

Campania prezidenţială a Turciei a început oficial din 10 martie, iar  Erdogan şi-a aflat principalul adversar. Kemal Kiliçdaroglu, liderul Partidului Popular Republican a devenit principalul contracandidat.

Kiliçdaroglu, în vârstă de 74 de ani, a fost desemnat să candideze de Tabla celor Şase, o alianţă a celor şase partide principale de opoziţie, după săptămâni de negocieri şi dezbateri.

„Astăzi suntem foarte aproape de răsturnarea tiranului. Împreună, vom pune punct acestui capitol trist al istoriei noastre”, a declarat Kiliçdaroglu după nominalizare.

Sondajele de opinie prezintă o luptă strânsă, însă Erdogan va trebui să elimine orice incertitudine dacă vrea să mai rămână la putere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici