Palatul Elysée: Emmanuel Macron şi Vladimir Putin au vorbit o oră la telefon

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi omologul său din Rusia, Vladimir Putin, au convenit că sunt necesare măsuri în sensul diminuării tensiunilor militare în apropierea Ucrainei, anunţă Palatul Elysée, notând că liderul de la Kremlin "nu a exprimat nicio intenţie ofensivă".

2039 afișări
Imaginea articolului Palatul Elysée: Emmanuel Macron şi Vladimir Putin au vorbit o oră la telefon

Palatul Elysée: Emmanuel Macron şi Vladimir Putin au vorbit o oră la telefon

Potrivit Preşedinţiei Franţei, conversaţia telefonică a lui Emmanuel Macron cu Vladimir Putin a durat aproximativ o oră.

"Convorbirea le-a permis să fie de acord asupra necesităţii unei reduceri a tensiunilor. Preşedintele Putin nu a exprimat nicio intenţie ofensivă. Preşedintele Franţei i-a cerut ca Rusia să respecte suveranitatea statelor", a comunicat Palatul Elysée, conform postului France Info.

Anterior, Kremlinul a anunţat că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a transmis lui Emmanuel Macron că nu este mulţumit de răspunsurile oferite de SUA şi NATO privind garanţiile de securitate, dar a precizat că Moscova vrea continuarea dialogului. "Răspunsurile Statelor Unite şi ale NATO nu au ţinut cont de preocupările fundamentale ale Rusiei. A fost ignorată problema centrală, privind modul în care Statele Unite şi aliaţii se gândesc să aplice principiul potrivit căruia nimeni nu trebuie să îşi consolideze propria securitate în detrimentul altor ţări", a comunicat Preşedinţia Rusiei, potrivit cotidianului Le Figaro, după conversaţia lui Vladimir Putin cu Emmanuel Macron.

De asemenea, Vladimir Putin i-a spus lui Emmanuel Macron că intenţionează să continue discuţiile pentru soluţionarea conflictului separatist din estul Ucrainei. Palatul Elysée a anunţat că Emmanuel Macron va discuta telefonic vineri seară şi cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Vladimir Putin este dispus să aibă o întâlnire cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru discuţii despre normalizarea relaţiilor bilaterale, a afirmat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Administraţia Vladimir Putin cere garanţii că Alianţa Nord-Atlantică nu va continua extinderea spre est şi argumentează că este necesară revenirea la arhitectura de securitate anterioară anului 1997, astfel că NATO trebuie să retragă trupele şi echipamentele militare inclusiv din România şi Bulgaria.

Statele Unite şi Alianţa Nord-Atlantică au transmis miercuri răspunsuri scrise Rusiei privind garanţiile de securitate, dar Moscova insistă pentru retragerea trupelor din statele est-europene şi pentru oprirea extinderii NATO spre est.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
franţa,
rusia,
nato

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici