Papa Francisc a condamnat extremismul în cea de-a doua zi a vizitei sale istorice în Irak: „Sunt trădări ale religiei”

  • În timpul vizitei din Irak, Papa Francisc a denunţat „terorismul care abuzează de religie.”
  • Irakul a fost devastat de violenţa religioasă, atât împotriva minorităţilor, dar şi a musulmanilor şiiţi şi sunniţi.
  • Aceasta este prima călătorie internaţională a Suveranului Pontif de la începutul pandemiei şi prima vizită papală în Irak.
751 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc a condamnat extremismul în cea de-a doua zi a vizitei sale istorice în Irak: „Sunt trădări ale religiei”

Leganda FOTO: Papa Francisc este întâmpinat de preşedintele irakian Barham Saleh, Bagdad, Irak - 05 martie 2021

Papa Francisc a condamnat extremismul în numele religiei în cea de-a doua zi a  vizitei istorice în Irak, ţară devastată în 2014 de gruparea jihadistă Stat Islamic, unde a discutat situaţia minorităţii creştine, relatează BBC.
 
Ostilitatea, extremismul şi violenţa nu se nasc dintr-o inimă religioasă. Sunt trădări ale religiei. Iar noi, credincioşii, nu putem rămâne tăcuţi atunci când terorismul abuzează de religie”, a spus el în timpul unei slujbe de rugăciuni ecumenice.
 
Irakul a fost devastat de violenţa religioasă, atât împotriva minorităţilor, dar şi a musulmanilor şiiţi şi sunniţi.
 
Papa Francisc a vizitat, de asemenea, una dintre cele mai puternice figuri ale Islamului Shia.
 
Papa Francisc a fost primit de Marele Ayatollah Ali al-Sistani, lider al islamului şiit, la casa sa din oraşul sfânt Najaf şi a spus că creştinii ar trebui să poată trăi în pace şi siguranţă ca toţi ceilalţi irakieni.
 
Întâlnirea a fost văzută ca un moment extrem de împortant al vizitei Papei, aflat în prima sa călătorie internaţională de la începutul pandemiei şi prima vizită papală în Irak.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici