Parchetul rus vrea să declare organizaţiile lui Navalnîi „extremiste” pentru a putea fi interzise

  • Procuratura rusă a cerut ca mai multe organizaţii ale opozantului Aleksei Navalnîi să fie declarate „extremiste” şi interzise.
  • Aleksei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, a anunţat pe 31 martie că intră în greva foamei pentru a protesta împotriva condiţiilor de detenţie.
222 afișări
Imaginea articolului Parchetul rus  vrea să declare organizaţiile lui Navalnîi „extremiste” pentru a putea fi interzise

Parchetul rus vrea să califice organizaţiile lui Navalnîi „extremiste”

Parchetul rusă a cerut vinerea aceasta ca mai multe organizaţii ale opozantului Aleksei Navalnîi să fie declarate „extremiste” şi, prin urmare, interzise, notează Le Figaro.
 
„Sub masca lozincilor liberale, aceste organizaţii lucrează pentru a crea condiţiile pentru destabilizarea situaţiei sociale şi socio-politice”, a declarat procuratura din Moscova într-un comunicat, explicând că a solicitat unui tribunal din Moscova să califice drept „extremiste” Fondul anticorupţie (FBK) şi birourile regionale ale lui Navalnîi. 
 
„Obiectivele reale ale activităţilor lor sunt de a crea condiţiile pentru a schimba bazele ordinii constituţionale,” potrivit comunicatului.
 
Aleksei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, a anunţat pe 31 martie că intră în greva foamei pentru a protesta împotriva condiţiilor de detenţie, acuzând administraţia închisorii că i-a refuzat accesul la un medic pentru a-l trata de o dublă hernie de disc, potrivit avocaţilor săi. Opozantul rus a spus că administraţia penitenciarului a ameninţat că îl va hrăni forţat.
 
Navalnîi este închis pentru doi ani şi jumătate din cauza unei posibile fraude datând din 2014. Vineri, un tribunal rus a condamnat la doi ani de închisoare un colaborator al lui Navalnîi care lucra pentru FBK, pentru publicarea a două mesaje considerate „extremiste”.
 
Poliţia rusă a atacat miercuri redacţia unui ziar studenţesc şi casele a patru dintre editorii săi care realizaseră un videoclip despre represiunea susţinătorilor lui Aleksei Navalnîi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici