Parlamentari francezi aflaţi în vizită în Crimeea denunţă sancţiunile impuse Rusiei de Occident

Parlamentari francezi aflaţi într-o vizită controversată în Crimeea, peninsula ucraineană anexată în 2014 de Rusia, au denunţat sancţiunile impuse de Occident Moscovei.

401 afișări
Imaginea articolului Parlamentari francezi aflaţi în vizită în Crimeea denunţă sancţiunile impuse Rusiei de Occident

Parlamentari francezi aflaţi în vizită în Crimeea denunţă sancţiunile impuse Rusiei de Occident (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Jerome Lambert, vicepreşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Adunarea Naţională franceză, a declarat joi, la Simferopol, că se opune sancţiunilor occidentale impuse Rusiei, relatează agenţia TASS în pagina electronică.

"Suntem împotriva sancţiunilor care afectează Rusia, inclusiv Crimeea", a afirmat Labert la o întâlnire cu Vladimir Konstantinov, preşedintele Consiliului de Stat (Parlamentul) din Crimeea. Dialogul este singura cale eficientă de a rezolva problemele, a adăugat el.

"Adunarea Naţională a adoptat două rapoarte privind Ucraina care condamnau agresiunea rusă. Lor nu le convine că mă aflu aici. Dar am venit aici pentru a înţelege şi a obţine informaţii la prima mână despre ce se întâmplă", a subliniat Lambert.

La rândul său, deputatul Thierry Mariani, care conduce delegaţia parlamentarilor francezi în Crimeea, a denunţat sancţiunile care vizează Rusia. "În timp ce Statele Unite ridică sancţiunile impuse Cubei, nu văd motive ca Europa să menţină sancţiunile asupra Rusiei", a precizat el, după întâlnirea cu Vladimir Konstantinov.

Mariani a afirmat că a simţit el însuşi efectul sancţiunilor la sosirea în Crimeea. "Telefoanele noastre nu funcţionează deoarece companiile europene refuză să opereze în această zonă".

Deputatul francez a mai apreciat că scenariul din regiunea ucraineană Donbas s-ar fi repetat în Crimeea, dacă peninsula nu ar fi organizat referendumul privind separarea de Kiev şi unirea cu Rusia. El a adăugat că nu regretă că a venit în Crimeea, unde "vremea este frumoasă şi nu sunt oameni în uniforme militare".

La rândul său, emisarul preşedintelui rus Vladimir Putin în Crimeea, Oleg Belavenţev, le-a spus parlamentarilor francezi că statele europene refuză să acorde vize Schengen locuitorilor din peninsulă.

Locuitorii din Crimeea "nu pot intra în Europa. Este o problemă locală serioasă", a subliniat Belavenţev, exprimându-şi încrederea că va fi găsită o soluţie.

"Este inacceptabil", a răspuns parlamentarul francez Jacques Myard. "Când completaţi documentele, puteţi să treceţi o adresă din Moscova şi nu vor fi probleme", a glumit el.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici