BREAKING NEWS  Parlamentul rus a aprobat solicitarea lui Vladimir Putin de a folosi Forţele Armate Ruse în afara ţării. Putin: "Dacă este necesar, ne vom îndeplini angajamentele faţă de DNR şi LNR"

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut marţi, 22 februarie, Parlamentului ţării, permisiunea de a folosi forţa militară în afara statului. Consiliul Federaţiei a aprobat imediat, potrivit agenţiei RIA Novosti, solicitarea lui Vladimir Putin de a utiliza forţa militară în afara Rusiei în scopul apărării republicilor separatiste Lugansk şi Doneţk, a căror independenţă a fost recunoscută luni seară de Vladimir Putin prin încălcarea suveranităţii Ucrainei.

21749 afișări
Imaginea articolului Parlamentul rus a aprobat solicitarea lui Vladimir Putin de a folosi Forţele Armate Ruse în afara ţării. Putin: "Dacă este necesar, ne vom îndeplini angajamentele faţă de DNR şi LNR"

UPDATE 18:45 Putin a ţinut o conferinţă de presă în care a precizat cu privre la intervenţia armată în Donbass: "Dacă este necesar, ne vom îndeplini angajamentele".

Principalele declaraţii date de Putin după ce Parlamentul rus a aprobat cererea sa de a folosi forţa militară în afara statului:

  • Putin cu privire la problema graniţelor DNR şi LNR: Rusia, recunoscând aceste republici, a recunoscut toate documentele, inclusiv constituţia, care indică graniţele acestora
  • Putin despre utilizarea forţelor armate ruseşti în Donbass: dacă este necesar, ne vom îndeplini angajamentele
  • Putin: sperăm ca toate disputele de la graniţa dintre DPR şi LPR să fie rezolvate prin negocieri, acest lucru este imposibil acum, dar pe viitor va funcţiona
  • Putin a subliniat că Rusia este categoric împotriva aderării Ucrainei la NATO, cea mai bună soluţie ar fi refuzul Kievului de a adera la alianţă.
  • Putin: cea mai bună soluţie ar fi ca actualele autorităţi de la Kiev să renunţe la apartenenţa la NATO şi să adere la neutralitate

UPDATE 18:10: Consiliul Federaţiei a aprobat solicitarea lui Vladimir Putin de folosire a Forţelor Armate Ruse în afara ţării, implicit în Donbass.

Nikolai Pankov, adjunct al ministrului rus al Apărării, a citit în Parlament cererea preşedintelui Rusiei, argumentând că armata ucraineană a mobilizat "la frontierele republicilor populare Doneţk şi Lugansk 60.0000 de militari şi vehicule blindate", conform cotidianului Le Figaro.

Consiliul Federaţiei a aprobat imediat, potrivit agenţiei RIA Novosti, solicitarea lui Vladimir Putin de a utiliza forţa militară în afara Rusiei în scopul apărării republicilor separatiste Lugansk şi Doneţk, a căror independenţă a fost recunoscută luni seară de Vladimir Putin prin încălcarea suveranităţii Ucrainei.

Ştire iniţială

Scrisoarea lui Putin către Camera Superioară a Parlamentului ar urma să oficializeze o desfăşurare militară rusă în regiunile rebele din estul Ucrainei, la o zi după ce liderul rus le-a recunoscut independenţa.

De asemenea, ar putea anunţa intenţia lui Putin de a lansa un atac mai larg asupra Ucrainei. Liderii occidentali au declarat mai devreme că trupele ruse s-au mutat în estul ţării, iar SUA au numit mişcarea drept „o invazie”.

Se aşteaptă că parlamentarii să accepte rapid cererea lui Putin, în timpul unei şedinţe ce va avea loc astăzi, 22 februarie.

Putin a semnat mai devreme în cursul zilei tratate de prietenie cu cele două regiuni rebele care prevăd desfăşurarea armatei ruse acolo.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici