Partidul Republican din SUA vrea un alt candidat în locul lui Trump care să participe la alegerile prezidenţiale din 2024

Un număr tot mai mare de republicani încurajează să intre cât mai mulţi candidaţi în cursa pentru Casa Albă. Mulţi membri ai partidului devin din ce în ce mai îngrijoraţi de ideea ca Donald Trump ar putea să devină din nou candidatul lor la preşedinţie, mai ales pe fondul acuzaţiilor privind contribuţia sa la insurecţia din 6 ianuarie 2021.

7637 afișări
Imaginea articolului Partidul Republican din SUA vrea un alt candidat în locul lui Trump care să participe la alegerile prezidenţiale din 2024

Hepta

Republicanul Dan Crenshaw, Membru al Camerei Reprezentanţilor din districtul 2 al Texasului, a declarat că partidul are „o mulţime de opţiuni bune” şi speră că „toţi vor sări” în cursa pentru Casa Albă în 2024.  

Biciul minorităţii din Senat, John Thune, a declarat pentru CNN că vor mai exista şi „alţi candidaţi atrăgători”  în afară de Trump, făcând ecou comentariilor recente ale liderului minorităţii din Senat, Mitch McConnell, care a prezis că va fi un teren aglomerat.

Iar reprezentantul Dusty Johnson, republican din Dakota de Sud, a spus că ar fi sănătos ca Partidul Republican să aibă o dezbatere despre cine ar trebui să fie următorul  purtător de standarde.
„Cu siguranţă sper că vom avea un teren aglomerat, astfel încât să putem avea o discuţie solidă”, a declarat Johnson pentru CNN.

"Trump va avea un anumit suport încorporat. Aşa că da, va fi în fruntea sondajelor timpurii. Dar ştiu şi că aceste alegeri primare nu merg niciodată conform scenariului. De aceea, trebuie să lăsaţi procesul să se desfăşoare”, a adăugat el.

În timp ce Trump menţine în continuare mai mult sprijin în rândul republicanilor decât orice alt potenţial contestator, există temeri din ce în ce mai mari în interiorul partidului cu privire la potenţialele probleme legale şi bagajele politice ale lui Trump, ceea ce îi face pe unii parlamentari să analizeze banca de opţiuni alternative ale partidului.

Există o îngrijorare deosebită în cercurile partidului cu privire la ancheta penală din biroul procurorului din comitatul Fulton care cercetează complotul lui Trump care ar fi încercat să răstoarne rezultatele alegerilor din 2020.

După cum a spus Crenshaw: „ar nasol” să selectezi un candidat  care ar putea ajunge să fie inculpat, deşi el a spus că nu face nicio predicţie cu privire la rezultatul acelor investigaţii.

„Nu îl voi sprijini pe Donald Trump pentru preşedinte sau orice altceva”, a spus senatorul Mitt Romney din Utah. „Cred că a rănit partidul nostru destul şi cred că va continua să o facă”.

Totuşi, cei mai mulţi republicani, chiar şi cei care sunt îngrijoraţi de o altă candidatură a lui Trump, semnalează că l-ar putea sprijini necondiţionat dacă acesta va câştiga la alegerile primare.

„Întotdeauna l-am susţinut pe candidatul partidului”, a spus Thune, când a fost întrebat dacă l-ar sprijini pe Trump, chiar dacă şi-a pus la îndoială aptitudinile sale pentru o funcţie.

Reprezentantul Austin Scott, un republican din Georgia şi membru al RSC, a declarat pentru CNN că crede că ar fi „grozav” să vedem mai mulţi candidaţi concurând pentru nominalizarea partidului, menţionând că, „probabil” îl va sprijini pe Trump, el este şi prieten cu Guvernatorul Floridei Ron DeSantis şi fostul secretar de stat Mike Pompeo, ambii foşti membri ai Camerei. 

„Dacă Donald Trump nu va candida la preşedinţie în ’24, atunci avem cea mai bună oportunitate pe care am avut-o vreodată”, a spus Jim Banks, republican din Indian. „Dacă Donald Trump candidează, cred că eliberează terenul, el va fi nominalizat şi cred că va câştiga  zdrobitor în noiembrie 2024”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici