Patru români "salvaţi" din condiţii de sclavie modernă s-au întors să muncească în Wiltshire

Patru bărbaţi originari din România "salvaţi" de poliţie de la nomazi din Wiltshire, suspectaţi că-i exploatau, s-au întors să muncească în locul de unde unde au fost eliberaţi, relatează BBC News online.

401 afișări
Imaginea articolului Patru români "salvaţi" din condiţii de sclavie modernă s-au întors să muncească în Wiltshire

Patru români "salvaţi" din condiţii de sclavie modernă s-au întors să muncească în Wiltshire (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Poliţia a precizat că bărbaţii s-au retras din cadrul unor proceduri judiciare şi s-au întors la Semington de bunăvoie.

Ei fac parte dintr-un grup de opt bărbaţi români care au fost eliberaţi în urma unei operaţiuni împotriva muncii forţate.

Trei bărbaţi arestaţi ca suspecţi de trafic cu persoane au fost eliberaţi pe cauţiune.

"Patru dintre cei opt bărbaţi români care au fost duşi într-un loc, în siguranţă, au decis să părăsească procesul weekendul trecut şi să se întoarcă la locul" din care au fost eliberaţi, a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei din Wiltshire.

"Ofiţeri (de poliţie) i-au vizitat pe bărbaţi pentru a verifica (respectarea) mecanismelor de protecţie şi susţinere implementate şi dacă au nevoie de asistenţă suplimentară", a precizat el.

Poliţia a anunţat că ceilalţi patru bărbaţi români salvaţi din condiţii asimilate sclaviei moderne sunt susţinuţi în prezent de către Armata Salvării, o asociaţie de caritate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici