Pedepsele primite de cei doi inculpaţi pentru atentatul antiisraelian din Bulgaria. Sunt cele mai severe din Codul penal bulgar

  • Justiţia bulgară a condamnat luni, în absenţă, la închisoare pe viaţă doi libanezi acuzaţi de implicarea în atacul terorist din 2012.
  • În atac au fost ucişi cinci pasageri israelieni pe aeroportul Burgas, precum şi şoferul bulgar.
  • Acestea sunt cele mai severe pedepse din Codul penal bulgar.
903 afișări
Imaginea articolului Pedepsele primite de cei doi inculpaţi pentru atentatul antiisraelian din Bulgaria. Sunt cele mai severe din Codul penal bulgar

Profimedia

Justiţia bulgară a condamnat luni, în absenţă, la închisoare pe viaţă doi libanezi acuzaţi de implicarea în atacul terorist din 2012 asupra unui autobuz care transporta turişti israelieni şi atribuit aripii armate a Hezbollah, notează Le Figaro.
 
”Instanţa îi condamnă la închisoare pe viaţă fără posibilitatea eliberării condiţionate,” a decis judecătoarea Adelina Ivanova, specializată în infracţiuni de terorism. Acestea sunt cele mai severe pedepse din Codul penal bulgar.
 
În atac au fost ucişi cinci pasageri israelieni pe aeroportul Burgas (un oraş de pe litoralul de pe coasta Mării Negre din Bulgaria), precum şi şoferul bulgar. Presupusul autor al atacului, un tânăr franco-libanez de 23 de ani, a fost, de asemenea, ucis în explozie, corpul său fiind identificat prin analize ADN. 
 
Alte 38 de persoane au fost rănite în atac.
 
Tribunalul special din Sofia a decis că Meliad Farah, în vârstă de 39 de ani, cetăţean australian, şi Hassan El Hajj Hassan, 32 de ani, cetăţean canadian de origine libaneză, au fost complici la atacul din 18 iulie 2012. Cei doi bărbaţi au părăsit Bulgaria în seara atacului şi nu au fost găsiţi, în ciuda cooperării juridice internaţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici