Pentru a 18-a zi la rând, gazele curg în sens invers prin conducta rusească Yamal

Gazoductul Yamal-Europa, care de obicei trimite gazul rusesc spre vest în Europa, a curs vineri spre est, din Germania spre Polonia, pentru a 18-a zi la rând, deşi la niveluri mai mici decât joi, potrivit datelor operatorului german de reţea Gascade, citate de Reuters.

2105 afișări
Imaginea articolului Pentru a 18-a zi la rând, gazele curg în sens invers prin conducta rusească Yamal

Volumele au fost de 6,7 milioane de kilowaţi pe oră (kWh/h), în scădere faţă de cele 7,5 milioane de joi, potrivit datelor de la punctul de măsurare Mallnow de la graniţa germano-poloneză.

Fluxul invers de lungă durată a stârnit îngrijorări cu privire la aprovizionarea cu gaze pe timp de iarnă în Europa, la preţuri mai mari şi la tensiuni politice cu Rusia, care a declarat în repetate rânduri că îşi îndeplineşte toate obligaţiile contractuale.

Gazoductul reprezintă aproximativ o şesime din exporturile anuale normale de gaze ale Rusiei către Europa şi Turcia.

Contractul de gaze pe prima lună pe hub-ul olandez TTF - un reper european - s-a tranzacţionat vineri la peste 100 de euro, pentru prima dată din 29 decembrie, în creştere cu 5 euro, la 103 euro pe megawatt oră (MWh) la ora 07:40 GMT.

Fluxurile de gaze ruseşti din Ucraina către Slovacia prin punctul de frontieră Velke Kapusany, o altă rută majoră pentru gazele ruseşti către Europa, s-au relaxat de asemenea vineri şi rămân la niveluri scăzute în general. Valorile s-au situat la 290.259 de megawaţi-oră (MWh) pe zi, cu puţin sub nivelul de joi şi cu mult sub nivelurile de peste 900.000 înregistrate la începutul lunii decembrie, au arătat datele operatorului slovac de gazoducte Eustream.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
conductă,
gaze,
europa

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici