Perez de Cuellar, fostul secretar general al ONU, a murit la vârsta de 100 de ani

  • Javier Perez de Cuellar, fostul secretar general al ONU în perioada 1982-1991, a murit, miercuri, la vârsta de 100 de ani.
  • Anunţul a fost făcut de către Organizaţia Naţiunilor Unite, citată de Reuters.
  • Fostul diplomat peruan a condus ONU timp de zece ani.
729 afișări
Imaginea articolului Perez de Cuellar, fostul secretar general al ONU, a murit la vârsta de 100 de ani

Sursa foto: Profimedia

Decesul lui Perez de Cuellar a survenit din cauze naturale, a anunţat fiul acestuia.

Perez de Cuellar, fostul diplomat peruan, care a condus ONU timp de zece ani, este cunoscut pentru rolul important pe care l-a jucat în încheierea războiului dintre Iran-Irak în anii ’80.

Alte momente marcante ale mandatului său a fost cele în care a asigurat eliberarea de către Liban a ostaticilor americani şi acordurile de pace din Cambodgia şi El Salvador, au transmis Naţiunile Unite în comunicatul în care au anunţat decesul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici