PERICOLUL ascuns dintr-o destinaţie turistică, îndrăgită de români. Mai multe persoane, în stare gravă după ce s-au lăsat cucerite de culoarea fascinantă a unui lac | FOTO

Mai multe persoane s-au îmbolnăvit după ce au făcut baie într-un lac toxic din Galicia, Spania, potrivit unor relatări din presa locală, scrie UniLad.

18524 afișări
Imaginea articolului PERICOLUL ascuns dintr-o destinaţie turistică, îndrăgită de români. Mai multe persoane, în stare gravă după ce s-au lăsat cucerite de culoarea fascinantă a unui lac | FOTO

Alertă într-o destinaţie turistică din Europa. Mai multe persoane s-au îmbolnăvit grav după ce au înotat într-un lac | FOTO

Lacul s-a format într-o fostă carieră minieră prin care se exploata Wolfram, aceasta fiind folosită în timpul cel de-Al Doilea Război Mondial şi mai apoi abandonată. Culoarea atractivă a apei este cauzată de contaminarea cu substanţe chimice periculoase.

Unii utilizatori de pe reţeaua socială Instagram s-au îmbolnăvit şi au prezentat eczeme pe piele, precum şi alte probleme la sistemul digestiv, după ce au înotat în lac pentru a surprinde fotografii de invidiat.

Un utilizator a declarat pentru postul spaniol de televiziune Publico că după ce a înotat în lac a suferit de probleme la stomac şi s-a ales cu o iritaţie pe piele timp de două săptămâni.

O altă persoană a fost internată la spital din cauza unor simptome similare, scrie UniLad.

Expunerea scurtă va cauza cel mai probabil iritaţia ochilor şi a pielii, dar o expunere îndelungată în apa contamintă a lacului poate rezulta în afectarea gravă a sistemului digestiv, spune Manuel Ferreiro, medic la Spitalul Universitar A Coruna.

Mina a fost abandonată în anii 1980, dar a fost folosită anterior pentru extragerea de Wolfram, component folosit în producţia de oţel şi becuri, scrie The Independent.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici