50.000 de locuitori au fost evacuaţi din oraşul Brindisi, Italia, după descoperirea unei bombe din cel de-al Doilea Război Mondial

Aproximativ 54.000 de locuitori din oraşul italian Brindisi au fost evacuaţi duminică în timpul operaţiunii de dezamorsare a unei bombe din cel de-al Doilea Război Mondial, informează site-ul postului Euronews.

442 afișări
Imaginea articolului 50.000 de locuitori au fost evacuaţi din oraşul Brindisi, Italia, după descoperirea unei bombe din cel de-al Doilea Război Mondial

Peste 50.000 de locuitori au fost evacuaţi din oraşul Brindisi după descoperirea unei bombe din cel de-al Doilea Război Mondial

Autorităţile italiene au transmis că se crede că bomba a fost lansată de aviaţia britanică în anul 1941. Dispozitivul are o lungime de aproximativ 1 metru şi conţine 40 de kilograme de dinamită.

Bomba a fost descoperită, luna trecută, în cursul lucrărilor de renovare la o sală de cinema.

Locuitorii oraşului au fost nevoiţi să părăsească clădirile aflate pe o rază de 1,5 kilometri de locul unde s-a descoperit bomba.

Aeroportul din zona oraşului, o gară, două spitale şi o închisoare au fost temporar închise pe perioada operaţiunii de dezamorsare.

Duminică după-amiază, autorităţile au confirmat că dispozitivul exploziv a fost dezamorsat cu succes, bomba urmând să fie dusă într-un loc izolat pentru a fi detonată în mod controlat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici