Cel puţin 68 de persoane au murit într-o secţie de poliţie din Venezuela în urma unui incendiu. VIDEO

Un incendiu izbucnit în timpul unei tentative de evadare dintr-o secţie de poliţie din Venezuela a provocat moartea a cel puţin 68 de persoane, a anunţat miercuri procurorul general al ţării, relatează site-ul agenţiei Reuters.

2182 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 68 de persoane au murit într-o secţie de poliţie din Venezuela în urma unui incendiu. VIDEO

Mai mulţi oameni au murit în urma unui incendiu izbucnit într-o secţie de poliţie din Venezuela

Incidentul a avut loc într-un centru de detenţie din oraşul Valencia, statul Carabobo. Persoanele încarcerate au declanşat o răscoală pentru a protesta faţă de condiţiile precare. 

Potrivit informaţiilor preliminare, o parte dintre victime au fost carbonizate, alte au murit prin asfixiere, iar altele au fost împuşcate. Mai mulţi deţinuţi au dat foc unor saltele şi au furat armele paznicilor, în încercarea de a evada.

Un poliţist a fost împuşcat în picior, dar se află în stare stabilă, iar pompierii au reuşit să stingă incendiul. Anchetatorii încearcă să stabilească numărul exact al persoanelor decedate.

Poliţia locală a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa rudele deţinuţilor care au înconjurat secţia de poliţie. Printre persoanele decedate se află şi două femei care se aflau în vizită în momentul incidentului.

Spaţiile de detenţie din Venezuela sunt supraaglomerate şi duc lipsă de bunuri de bază, în contextul unei crize economice accentuante care afectează ţara bogată în resurse de petrol.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici