Poliţia spaniolă investighează posibilul rol al străinilor în revoltele violente din Barcelona

  • Poliţia din Spania investighează rolul cetăţenilor străini în revolte legate de arestarea unui rapper spaniol care au zguduit Barcelona în ultimele două săptămâni, a declarat o sursă de poliţie.
  • Poliţia regională catalană a reţinut sâmbătă şase italieni şi un cetăţean francez.
  • Luni au inspectat două case din afara Barcelonei, care erau ocupate ilegal şi în care cel puţin unul dintre deţinuţi păreau să locuiască, a declarat o sursa pentru Reuters.
626 afișări
Imaginea articolului Poliţia spaniolă investighează posibilul rol al străinilor în revoltele violente din Barcelona

Poliţia spanioală investighează posibilul rol al străinilor în revoltele violente din Barcelona

Poliţia a arestat peste 100 de persoane de când protestele împotriva arestării rapperului Pablo Hasel au izbucnit în 16 februarie. Rolul exact al cetăţenilor străini în revolte nu este clar.

Miquel Samper, ministrul afacerilor interne în guvernul regional catalan, a declarat luni reporterilor că poliţia se confruntă cu o „situaţie complexă fără precedent”. Unii erau anarhişti străini, a spus el.

Protestele s-au intensificat sâmbătă. O dubă a poliţiei a fost incendiată cu un ofiţer înăuntru care a reuşit să scape. Protestatarii au spart ferestrele mai multor magazine şi bănci, inclusiv de-a lungul bulevardului central La Rambla din Barcelona.

Unul dintre străinii arestaţi a fost legat de atacul dubei de poliţie, a precizat sursa pentru Reuters.

Hasel a fost condamnat la nouă luni de închisoare pentru glorificarea terorismului şi insultarea monarhiei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici