Premierul australian Tony Abbott afirmă că-i place coperta noului număr Charlie Hebdo

Premierul australian Tony Abbott a declarat că-i place coperta noului număr Charlie Hebdo apărut miercuri, reprodusă de mai multe publicaţii din Australia, salutând "spiritul de iertare" apărat, în opinia sa, de către desenatorii care au supravieţuit atentatului.

162 afișări
Imaginea articolului Premierul australian Tony Abbott afirmă că-i place coperta noului număr Charlie Hebdo

Premierul australian Tony Abbott afirmă că-i place coperta noului număr Charlie Hebdo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu sunt sigur că apreciez tot ce face Charlie Hebdo, dar vorbim aici despre un desen cu Profetul care spune că totul este iertat, în timp ce pe faţă îi curge o lacrimă", a spus Abbott.

"Îmi place acest desen", a adăugat el, pentru postul de radio 3AW. "Avem tot mai multă nevoie de spiritul de iertare în această lume modernă de ranchiună", a continuat premierul.

Liderul conservator şi-a reafirmat totodată refuzul de a aborga o lege împotriva discriminării şi urii rasiale care face imposibilă publicarea integrală, în Australia, a publicaţiei satirice franceze.

"Am încercat să o amendăm, dar (...) acest lucru a provocat disensiuni puternice" în ţară, între cei care promovează mai multă libertate de exprimare şi apărătorii minorităţilor, a spus el.

Săptămânalul Charlie Hebdo - în sediul căruia 12 jurnalişti şi colaboratori au fost asasinaţi pe 7 ianuarie de către doi atacatori jihadişti - a tras în mod excepţional trei milioane de exemplare ale acestui număr, care urma să rămână la vânzare mai multe săptămâni. Însă, în Franţa, ziarul nu mai era de găsit miercuri, la ora 7.00 GMT (9.00, ora României), în numeroase chioşcuri de presă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici