Premierul Belgiei: Avem 300 de militari în România. E prima dată când Belgia face aşa ceva

Prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă organizate împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, că Belgia are în România peste 300 de militari.

2238 afișări
Imaginea articolului Premierul Belgiei: Avem 300 de militari în România. E prima dată când Belgia face aşa ceva

Premierul Belgiei: Avem 300 de militari în România. E prima dată când Belgia face aşa ceva

„Avem în momentul de faţă peste 300 de militari în România, e prima dată când Belgia face aşa ceva în cadrul NATO pe o asemenea scară. Este o manifestare tangibilă a cooperării şi solidarităţii dintre ţările noastre”, a spus premierul.

El a anunţat că miercuri va vizita militarii belgieni în România.

În ceea ce priveşte războiul din Ucraina, premierul Belgiei susţine că acesta este rezultatul unor „calcule greşite” făcute de Vladimir Putin.

„Tot ce vedem astăzi este o dovadă în urma unui calcul greşit pe care şi l-a făcut preşedintele Putin. Un calcul greşit cu privire la hotărârea ucrainenilor de a se apăra, de asemenea un calcul greşit cu privire la hotărârea Occidentului de a face Rusia să plătească costurile acestui război, de asemenea un calcul greşit cu privire la unitatea pe care o avem ca parteneri europeni şi un calcul greşit cu privire la hotărârea manifestată de NATO”, a spus Alexander De Croo.

Conform acestuia, în ultimele luni, NATO este mai puternică decît oricând.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
belgia,
militari,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici