Premierul britanic Rishi Sunak vizitează Kievul şi promite sprijin

Noul prim-ministru al Marii Britanii, Rishi Sunak, a efectuat sâmbătă prima sa vizită la Kiev, promiţând să continue sprijinul ferm pentru Ucraina, care a fost un punct central al politicii predecesorilor săi, relatează Reuters.

579 afișări
Imaginea articolului Premierul britanic Rishi Sunak vizitează Kievul şi promite sprijin

"Marea Britanie ştie ce înseamnă să lupţi pentru libertate", a declarat Sunak pe Twitter. "Suntem alături de voi până la capăt".

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a postat sâmbătă o înregistrare video a întâlnirii cu Sunak.

"Cu prieteni ca voi alături de noi, suntem încrezători în victoria noastră. Ambele noastre naţiuni ştiu ce înseamnă să lupţi pentru libertate", a scris Zelenski pe Twitter.

Sunak, un fost ministru de finanţe, a preluat funcţia luna trecută, după scurta perioadă de timp în care Liz Truss a fost premier. Atât ea, cât şi predecesorul ei, Boris Johnson, au făcut din sprijinul public pentru Ucraina o parte importantă a agendei lor, iar Sunak a declarat că acest lucru va continua.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici