Premierul Israelului, Naftali Bennett, continuă eforturile diplomatice, prin discuţii cu Putin, Scholz şi Macron

Premierul Israelului, Naftali Bennett, a continuat, duminică, eforturile diplomatice, de data aceasta prin conversaţii telefonice cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, şi cu Emmanuel Macron, preşedintele Franţei.

3271 afișări
Imaginea articolului Premierul Israelului, Naftali Bennett, continuă eforturile diplomatice, prin discuţii cu Putin, Scholz şi Macron

Duminică seară, Nafali Bennett l-a sunat pe Vladimir Putin, pentru a-i transmite ce a discutat cu Olaf Scholz şi Emmanuel Macron, în cadrul acţiunilor diplomatice pentru oprirea războiului din Ucraina, informează agenţia The Associated Press. De asemenea, Naftali Bennett a vorbit de mai multe ori, în ultimele 24 de ore, cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, ultima convorbire având loc duminică dimineaţă.

La rândul său, ministrul israelian de Externe, Yair Lapid, se va deplasa luni în Letonia, unde se va întâlni cu secretarul de Stat american, Antony Blinken.

Sâmbătă, Naftali Bennett a efectuat vizite la Moscova şi Berlin, unde s-a întâlnit cu Vladimir Putin, respectiv Olaf Scholz.

"Schimburile de opinii au continuat duminică, inclusiv despre contactele pe care Naftali Bennett le-a avut în ultimele 24 de ore cu liderii a numeroase state", a confirmat Kremlinul duminică seară, potrivit agenţiei RIA Novosti.

Naftali Bennett a declarat, duminică dimineaţă, că Israelul are "obligaţia morală" de a intermedia negocieri între Rusia şi Ucraina, dar a evitat să ofere detalii despre discuţii. "Continuăm să oferim asistenţă în funcţie de necesităţi. Chiar dacă şansele nu sunt mari, imediat ce apare o mică oportunitate şi dacă avem acces la toate părţile şi avem capabilităţile, considerăm că avem obligaţia morală de a face toate eforturile", a afirmat Naftali Bennett, citat de cotidianul The Times of Israel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici