Preot atacat cu un cuţit la Nisa, în Franţa. O călugăriţă care a sărit în ajutor a fost rănită

Un bărbat descris ca fiind instabil mintal a atacat un preot cu un cuţit într-o biserică din Nisa, în sudul Franţei, au anunţat duminică autorităţile, relatează Reuters.

657 afișări
Imaginea articolului Preot atacat cu un cuţit la Nisa, în Franţa. O călugăriţă care a sărit în ajutor a fost rănită

Ministrul de interne Gerald Darmanin a declarat pe pagina sa de Twitter că viaţa preotului nu a fost în pericol şi a adăugat că poliţia l-a arestat pe atacator. Atacul a avut loc în timp ce Franţa vota în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

Primarul din Nisa, Christian Estrosi, a declarat că atacatorul era instabil psihic, nu avea cazier şi se ştia că a cumpărat un cuţit cu câteva zile înainte. Postul de televiziune BFM TV a citat poliţia, care a declarat că atacatorul este un francez în vârstă de 31 de ani şi că nu există suspiciuni că ar fi vorba de o motivaţie teroristă.

Parlamentarul local Eric Ciotti a declarat că preotul, părintele Christophe, a fost înjunghiat de mai multe ori în biserica Saint-Pierre d'Arene din Nisa. El a spus că o călugăriţă a fost rănită la braţ în timp ce a smuls cuţitul de la atacator.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici