Presa ucraineană speculează posibila începere a ostilităţilor militare: “Mercenarii ruşi au deschis focul cu arme grele în Lugansk. Un război pe scară largă cu Rusia abia începe sau a început deja”

  • „Agresorul a mai efectuat o provocare pentru a putea acuza armata ucraineană”, relatează Joint Forces Operation
  • Forţele de ocupaţie ruse au deschis focul cu arme grele asupra oraşului Lugansk
  • Bombardamentele au avut loc duminică, 20 februarie, în jurul orei 21.00
6254 afișări
Imaginea articolului Presa ucraineană speculează posibila începere a ostilităţilor militare:  “Mercenarii ruşi au deschis focul cu arme grele în Lugansk. Un război pe scară largă cu Rusia abia începe sau a început deja”

Sursa foto: Profimedia

"Forţele de ocupaţie ruse au efectuat o altă provocare pentru a putea acuza armata ucraineană. Agresorul a deschis focul cu arme grele din zona satului Lobaciovo în direcţia Lugansk", se precizează într-un comunicat al Joint Forces Operation.

Cartierul general din Ucraina a subliniat că, în absenţa oricăror acţiuni agresive din partea militarilor ucraineni, separatiştii pro-ruşi aruncă în aer infrastructura din teritoriile ocupate şi efectuează bombardamente haotice asupra aşezărilor.

„Este evident că inamicul continuă să-şi folosească metodele de propagandă. Scopul războiului informaţional este de a acuza Forţele Armate ale Ucrainei şi pentru a escalada situaţia. Separatiştii procedează astfel pentru a-şi  demonstra încă o dată atitudinea lor cinică şi indiferentă faţă de viaţa şi sănătatea civililor”,  precizează cartierul general.

Comandamentul Forţelor Comune anunţă oficial că forţele aliate aderă la Acordurile de la Minsk şi la dreptul internaţional umanitar. Prin urmare, acuzaţiile privind presupusa bombardare a aşezărilor de către Forţele Armate ale Ucrainei sunt minciuni şi provocări, pentru care ţara ocupantă este responsabilă.

Mercenarii ruşi au distrus duminică, 20 februarie,  un camion ZIL-131 al armatei ucrainene aparţinând Centrului Comun de Control şi Coordonare pe podul din apropierea punctului de control Shchastya  din regiunea Lugansk, scriu ziarele ucrainene.

Între timp, presa difuzează la această oră imagini tot din regiunea Lugansk cu bombardamentele separatiştilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici