FOTO  Preşedintele Belarusului preferă să joace hochei pe gheaţă în timp ce criza de la graniţa cu Uniunea Europeană se acutizează

  • Preşedintele Alexander Lukaşenko a jucat un meci demonstrativ de hochei pe gheaţă în capitala Minsk
  • Din cauza crizei declanşate de numărul mare de migranţi aflaţi la graniţa cu Uniunea Europeană, a fost acuzat că doreşte să destabilizeze blocul comunitar
  • Chiar şi sub ameninţarea unor noi sancţiuni internaţionale, Lukaşenko nu a părut deranjat de situaţia cu care se confruntă ţara sa
598 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Belarusului preferă să joace hochei pe gheaţă în timp ce criza de la graniţa cu Uniunea Europeană se acutizează

Sursa foto: profimedia

Preşedintele Belarusului, Alexandr Lukaşenko a disputat un meci demonstrativ de hochei pe gheaţă în compania unei echipe din regiunea Minsk. Liderul în vârstă de 67 de ani şi-a condus echipa spre victorie, stabilind scorul final de 5 la 2, în uralele mulţimii.

Aflat la putere de 27 de ani, Lukaşenko a strâns numeroase controverse în jurul numelui său, multe fiind legate de regimul autoritar pe care îl impune şi de nerespectarea drepturilor omului.

La fel ca principalul său partener internaţional, preşedintele rus Vladimir Putin, Lukaşenko este un fan înrăit al hocheiului, pe care l-a folosit pentru a-şi consolida imaginea de om puternic în ţara natală.

Lukaşenko a înfuriat Uniunea Europeană, care l-a acuzat că a lansat în mod deliberat un atac hibrid asupra graniţelor sale prin aducerea de migranţi, majoritatea din Orientul Mijlociu, care au fost împinşi de autorităţile bieloruse să treacă ilegal frontierele. Belarus se învecinează cu trei state membre ale UE: Polonia, Lituania şi Letonia.

UE se pregăteşte să impună noi sancţiuni Belarusului, pe fondul alimentării unei crize umanitare nedorite la graniţele sale, de către guvernul de la Minsk, relatează Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici