Preşedintele Biden îl numeşte pe Putin un „criminal de război", în timp ce Rusia îşi intensifică atacul asupra Ucrainei

Preşedintele american Joe Biden l-a numit pe preşedintele Vladimir Putin „criminal de război", în timp ce Rusia îşi intensifică atacul asupra Ucrainei.

623 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Biden îl numeşte pe Putin un „criminal de război", în timp ce Rusia îşi intensifică atacul asupra Ucrainei

„Cred că este un criminal de război", a declarat Biden, conform CNN.

Afirmaţia reflectă o schimbare faţă de poziţia anterioară a administraţiei. Oficialii, inclusiv Biden, se abţineau anterior să spună că în Ucraina se comit crime de război. Însă, oficialii au fost clari în legătură cu faptul că, în opinia lor, au loc atrocităţi şi că ţintirea intenţionată a civililor ar constitui crime de război.

„Remarcile preşedintelui vorbesc de la sine", a declarat ulterior secretarul de presă Jen Psaki. Ea a spus că Biden a „vorbit din inimă".

Când a fost presat de un reporter în legătură cu acest lucru, mai târziu, în timpul briefingului, Psaki a spus: „A răspuns la o întrebare directă care a fost adresată şi a răspuns la ceea ce a văzut la televizor. Am văzut cu toţii acte barbare, acte oribile comise de un dictator străin într-o ţară care ameninţă şi ia vieţile civililor - cu impact asupra spitalelor, femeilor însărcinate, jurnaliştilor, altora şi cred că a răspuns la o întrebare directă".

Iniţial, Biden a spus „nu" când a fost întrebat dacă Putin este un criminal de război, dar a revenit imediat în faţa unui grup de reporteri pentru a clarifica problema. Când a fost întrebat din nou dacă Putin este un criminal de război, el a răspuns afirmativ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici